Άγιο Όρος: Χρυσά τάματα, βυζαντινά κοσμήματα και νομίσματα έκλεψε ο 56χρονος
Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί το βράδυ της Πέμπτης στο Άγιο Όρος, ένας 56χρονος Ρουμάνος και να βρεθούν όλα τα τάματα και αφιερώματα που είχε αφαιρέσει από εικόνα Ιεράς Μονής Ιβήρων.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 12 προς 13 Ιουνίου 2019, ο 56χρονος παραβίασε ξύλινη προθήκη βυζαντινής εικόνας του 9ου μ.Χ. αιώνα και αφαίρεσε χρυσά τάματα πιστών, αυτοκρατορικά κοσμήματα, περιδέραια με βυζαντινά νομίσματα, αρχιερατικά εγκόλπια και μετάλλια αθλητών, τα οποία είναι ανεκτίμητης θρησκευτικής και ιστορικής αξίας.
Από την πρώτη στιγμή οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή και αστυνομικών σκύλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.
Αποτέλεσμα των ερευνών ήταν αρχικά να εντοπιστούν όλα τα κλεμμένα τάματα και αφιερώματα σε ορεινή περιοχή του Αγίου Όρους, τα οποία αποδόθηκαν στην Ιερά Μονή, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε και ο 56χρονος σε περιοχή του Αγίου Όρους και συνελήφθη.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου.
Ρωσία: Έξι νεκροί και 40 τραυματίες από πλήγμα ουκρανικού drone σε παραλία
18:02
Κλείνει η Ολυμπία Οδός στο ρεύμα προς Πύργο λόγω της φωτιάς στο Τραγανό
17:51
Ισπανία: Χιλιάδες μετανάστες παραμένουν στη Θέουτα - Περίπου 69.500 επέστρεψαν στο Μαρόκο
17:41
Liveblog: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμού στην Ψάθα - Οι φλόγες απειλούν σπίτια
17:30