ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Σφοδρή χαλαζόπτωση σε Μέτσοβο και Ζαγόρι

Καιρός: Σφοδρή χαλαζόπτωση σε Μέτσοβο και Ζαγόρι
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε το μεσημέρι της Κυριακής το Μέτσοβο, το Ζαγόρι καθώς και άλλες περιοχές στον ορεινό όγκο της Ηπείρου.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, μέσα σε λίγα λεπτά ο ουρανός μαύρισε και η καλοκαιρινή μέρα μετατράπηκε σε χειμωνιάτικη. Το μπουρίνι ξέσπασε με ένταση και την καταιγίδα διαδέχθηκε η έντονη χαλαζόπτωση.

«Το χαλάζι έπεφτε σαν κορόμηλο», λένε οι κάτοικοι οι οποίοι είδαν από τη μια στιγμή στην άλλη τον κόπο μιας χρονιάς να χάνεται καθώς οπωροκηπευτικά κι άλλες καλλιέργειες καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Μεγάλες οι ζημιές στα αμπέλια και σε άλλα δέντρα, ενώ στο Ζαγόρι καταστράφηκαν καλλιέργειες φασολιών και οι περίφημοι «γίγαντες» της περιοχής.

«Μέχρι και λακκούβες στις στέγες από τσίγκο άνοιξαν από την ένταση του χαλαζιού», περιγράφουν οι κάτοικοι που αν και συνηθισμένοι σε έντονα καιρικά φαινόμενα αιφνιδιάστηκαν από το μπουρίνι της Κυριακής.

Πριν από μερικές ημέρες η δυνατή χαλαζόπτωση προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στις μονάδες ακτινιδίων στον κάμπο της Άρτας, ενώ σε σχεδόν καθημερινή βάση σημειώνονται απότομες αλλαγές του καιρού που προκαλούν σοβαρά προβλήματα, κυρίως στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της Ηπείρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ