ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: Η 79χρονη σέρφερ που «δαμάζει» τα κύματα

Κεφαλονιά: Η 79χρονη σέρφερ που «δαμάζει» τα κύματα
ekefalonia.gr

Μια 79χρονη από τις Μηνιές της Κεφαλονιάς αγαπά να φτιάχνει ψωμί, να ζει κοντά στη φύση αλλά και να κάνει windsurfing, αποδεικνύοντας πως η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός.

Η Αναστασία Γερολυμάτου έφυγε από την Κεφαλονιά στα 19 της αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Ελβετία. Εκεί δούλεψε πολύ, παντρεύτηκε και έκανε παιδιά, ενώ παράλληλα επισκεπτόταν συχνά το αγαπημένο της νησί κάθε χρόνο, όπως περιγράφει το ekefalonia.gr.

Η αγάπη της για το windsurfing υπήρχε ανέκαθεν, όπως η ίδια λέει με χαρά, απλώς της δόθηκε η ευκαιρία να το δοκιμάσει πριν από 40 χρόνια περίπου. Έκτοτε και ειδικά τα τελευταία χρόνια δεν χάνει ευκαιρία να “δαμάζει” τις θάλασσες της Κεφαλονιάς. Προτιμά την παραλία της Μεγάλης Άμμου στις Μηνιές και καθημερινά εξασκείται εκεί και συγχρόνως βοηθά όποιον της ζητήσει να δοκιμάσει να κάνει windsurfing.

Η κα Αναστασία είναι ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια και αγάπη για τη ζωή, στο σπίτι της καλλιεργεί τα δικά της αμπέλια για να έχει το δικό της κρασί, έχει δένδρα διαφόρων ειδών, έχει φούρνο που έχει χτίσει με τα χέρια της και εκεί “φουρνίζει” το δικό της ψωμί, νωρίς το πρωί. WI

Πέρυσι, σε κάποια από τις συνεδριάσεις της τουριστικής επιτροπής, ο κ. Κεκάτος την κάλεσε να παραβρεθεί, εντυπωσιασμένος από τις δραστηριότητές της, κυρίως από την ικανότητά της στο windsurfing.

Μάλιστα, έπεσε στο τραπέζι της συζήτησης η πρόταση για να εισαχθεί η κα Γερολυμάτου στο βιβλίο guiness ως η μεγαλύτερη σε ηλικία windsurfer…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ