ΕΛΛΑΔΑ

Βριλήσσια: 11χρονος καρφώθηκε στα κάγκελα εκκλησίας

Βριλήσσια: 11χρονος καρφώθηκε στα κάγκελα εκκλησίας
facebook

Σοβαρό τραυματισμό στην κοιλιά υπέστη ένας 11χρονος, όταν ενώ έπαιζε στο Ναό Αναλήψεως στα Βριλήσσια, επιχείρησε να περάσει πάνω από τα κάγκελα, με αποτέλεσμα μία από τις αιχμηρές άκρες της περίφραξης να καρφωθεί στην κοιλιά του.

Το περιστατικό έκανε γνωστό ο πατέρας του 11χρονου αγοριού, με ανάρτησή του στη σελίδα «Μένουμε Βριλήσσια», στο Facebook, όπου ανέβασε και φωτογραφία από το τραύμα του παιδιού. Όπως αναφέρει, όλα έγιναν στις 2 Ιουνίου, όταν ο 11χρονος γιος του ενώ έπαιζε την πλατεία Αναλήψεως, προσπάθησε να περάσει πάνω από τα κάγκελα της περίφραξης του Ναού και τραυματίστηκε.

Τα κάγκελα του Ναού είναι μυτερά και καρφώθηκαν στην κοιλιά του παιδιού, τραυματίζοντάς το. Το αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων όπου οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς του πως για καλή του τύχη το σίδερο δεν είχε τρυπήσει ζωτικά όργανα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το ατύχημα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο, που θα μπορούσε να ήταν ακόμα και θανατηφόρο αν υπήρχε διάτρηση της κεντρικής αρτηρίας.

Όπως λέει ο πατέρας, έκανε την ανάρτηση για να ενημερώσει τους γονείς των παιδιών που καθημερινά παίζουν στην πλατεία Αναλήψεως και να ζητήσει από τις Αρχές να αντικαταστήσουν τα συγκεκριμένα κάγκελα ή να αφαιρεθούν οι επικίνδυνες αιχμές του.

brilissia

Δείτε την ανάρτησή του

Αγαπητοί συνδημότες,

Στις 2/6/2019 ο ηλικίας 11 ετών γυιός μου, παίζοντας στην πλατεία Αναλήψεως και προσπαθώντας να περάσει πάνω από τα κάγκελα της περίφραξης του ναού, είχε ένα σοβαρότατο ατύχημα, καθόσον τα μυτερά κάγκελα του κιγκλιδώματος καρφώθηκαν στην κοιλιακή χώρα του (βλ. επισυναπτόμενη φωτογραφία από το Νοσοκ. Παίδων).

Με τη βοήθεια του Θεού, ως εκ θαύματος το σίδερο δεν τρύπησε τα ζωτικά όργανα της κοιλιάς. Όπως ανέφεραν οι γιατροί στο Νοσοκ. Παίδων όπου τον μεταφέραμε εσπευσμένως, το ατύχημα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο, θα μπορούσε μάλιστα να είναι θανατηφόρο εάν υπήρχε διάτρηση της κεντρικής αρτηρίας.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, στον χώρο της πλατείας Αναλήψεως όπου ευρίσκεται ο Ιερός Ναός με την επικίνδυνη περίφραξή του, παίζουν καθημερινά πολλά παιδιά, ελλοχεύει έτσι ο κίνδυνος να ξεφύγουν της προσοχής των γονέων τους και επιχειρώντας να υπερβούν το κιγκλίδωμα (πχ. για να πιάσουν την μπάλα τους ή κάποιο άλλο παιχνίδι) να υπάρξουν και άλλα ατυχήματα.

Θερμή παράκληση να ενεργήσουν οι υπεύθυνοι ώστε να αντικατασταθεί άμεσα το υπάρχον κάγκελο με άλλο λιγότερο επικίνδυνο ή τουλάχιστον να αφαιρεθούν οι επικίνδυνες αιχμές (βέλη) που βρίσκονται στην κορυφή του προς αποφυγή και άλλου ατυχήματος που ενδέχεται να αποβεί μοιραίο !!

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ