Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τετάρτη

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, κατηγορίας 4, αύριο, Τετάρτη, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε η υπηρεσία, οι περιοχές αυτές είναι η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Κορινθία, η Αργολίδα, η Λακωνία και τα Κύθηρα.
Για το σκοπό αυτό, συστήνει στους κατοίκους των εν λόγω περιοχών, ώστε να προληφθούν δυσάρεστες καταστάσεις από την πιθανή πρόληψη πυρκαγιών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναιιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Στη Γερουσία θα αφήσει το θέμα της δίκης Τραμπ ο Τζο Μπάιντεν
10:20
«Άρχισαν τα όργανα» του Brexit; Προβλήματα στον εφοδιασμό τροφίμων στη Βόρεια Ιρλανδία
10:09
«Είχα κάνει κακό χαμό»: Τι λέει πρώην φοιτήτρια του ΑΠΘ που παρενοχλήθηκε σεξουαλικά
10:00
Κλείνει ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» στις 10:00
09:51