ΕΛΛΑΔΑ

Πτολεμαϊδα: Πώς έγινε το δυστύχημα με τους ποδηλάτες

Πτολεμαϊδα: Πώς έγινε το δυστύχημα με τους ποδηλάτες
(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το τραγικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε δύο νεαρούς ποδηλάτες στην Πτολεμαϊδα.

Το δυστύχημα έγινε το μεσημέρι της Κυριακής, όταν η 62χρονη οδηγός κατευθυνόταν με το όχημά της προς την Άρδασα όπου γινόταν το τραπέζι του πολιτικού γάμου της κόρης της, η οποία είχε παντρευτεί στο εξωτερικό.

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Για λόγο που παραμένει άγνωστος μέχρι τώρα, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και μπήκε δεξιά στο χωράφι.

Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να επαναφέρει το αυτοκίνητο, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, έστριψε απότομα αριστερά.

Στρίβοντας απότομα αριστερά κατευθύνθηκε προς την ομάδα των ποδηλατών οι οποίοι δεν είχαν καμία δυνατότητα αντίδρασης.



Σύμφωνα με τα ευρήματα, το αυτοκίνητο φέρεται να χτυπά μετωπικά τον 25χρονο και πλαγιομετωπικά τον άτυχο 24χρονο. Στο καπό του οχήματος φέρεται να υπάρχουν σημάδια από ρόδες ποδηλάτου. Στον δρόμο σύμφωνα με πληροφορίες δεν εντοπίστηκαν ίχνη φρεναρίσματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ποδηλάτες εκείνη τη στιγμή φέρονται να κινούνταν σε σχηματισμό πυραμίδας, κάτι που απαγορεύει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, χωρίς ωστόσο να βγουν από τη λωρίδα τους.

Τα δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση θύμιζαν σκηνές αρχές τραγωδίας. Η οδηγός φέρεται να φώναζε «τι έκανα! Τι έκανα!». Για τον χαμό των δύο παλικαριών ενημερώθηκε ώρες αργότερα στο γραφείο του Εισαγγελέα. Στο άκουσμα της είδησης, η γυναίκα πάγωσε, χτυπούσε το κεφάλι της και τραβούσε τα μαλλιά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ