ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Σινούκ: Απαλλακτική πρόταση και για τους τέσσερις κατηγορούμενους

Υπόθεση Σινούκ: Απαλλακτική πρόταση και για τους τέσσερις κατηγορούμενους
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Την απαλλαγή των τεσσάρων κατηγορουμένων στην υπόθεση της σύμβασης για τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (Α/Ω) από την προμήθεια των ελικοπτέρων Σινούκ πρότεινε σήμερα ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψαν στοιχεία ενοχής σε βάρος τους, ο εισαγγελέας ζήτησε συγκεκριμένα την απαλλαγή του επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκου, του στενού του συνεργάτη στην εταιρεία SONAK Ηλία Αρκουμανέα, του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σμπώκου καθώς του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν -κατά περίσταση- τα αδικήματα της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό.

Η κύρια σύμβαση υπεγράφη το 1998 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου στο Εθνικής Άμυνας και από την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς είχε προκύψει πως τα Α/Ω ύψους 40,5 εκατ. δολαρίων δεν πραγματοποιήθηκαν.

Το αποτέλεσμα σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση ήταν το Ελληνικό Δημόσιο να υποστεί ζημία που αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ.

Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ