ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Γιακουμάκη: «Αστεία όσα κάναμε στον Βαγγέλη» υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι

Δίκη Γιακουμάκη: «Αστεία όσα κάναμε στον Βαγγέλη» υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των εννέα κατηγορουμένων, συνεχίστηκε σήμερα Τετάρτη, η δίκη της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων.

Οι εννέα Κρητικοί συμφοιτητές του Βαγγέλη Γιακουμάκη, κατηγορούνται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο έχουν καταγραφεί 23 περιστατικά βίαιης κακοποίησης σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουµάκη, που σημειώθηκαν εντός και εκτός της Γαλακτοκοµικής Σχολής Ιωαννίνων, σε διάστημα ενός έτους και συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης αμφισβήτησαν τόσο την αξιοπιστία κάποιων μαρτύρων, όσο και τα βίαια περιστατικά του κατηγορητηρίου, ισχυριζόμενοι πως ήταν «αστεία, πλάκες, καζούρες και πειράγματα», ενώ ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης εκτίμησε πως «η οικογένεια Γιακουμάκη βλέπει φαντάσματα».

Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, μία εκ των συνηγόρων υπεράσπισης χαρακτήρισε ως «αναξιόπιστη» την κατάθεση του φοιτητή, Νίκου Δαβρή, επικρίνοντας τις συχνές εμφανίσεις του σε πάνελ τηλεοπτικών εκπομπών.

«Ο Νίκος Δάβρης έκανε λαμπρή καριέρα στα κανάλια λέγοντας ότι ξέρει τους κακούς, χωρίς να είναι παρών στα περιστατικά», είπε, ενώ παράλληλα αμφισβήτησε την επικινδυνότητα των περιστατικών του κατηγορητηρίου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η αγόρευση ακόμα μίας δικηγόρου, η οποία αναφέρθηκε στο περιστατικό με τη ντουλάπα το υποβάθμισε λέγοντας πως ο Βαγγέλης οικειοθελώς είχε μπει στη ντουλάπα και όχι δια της βίας ενώ χαρακτήρισε το περιστατικό ως έναν «αστεϊσμό».

«Βρισκόμαστε εδώ από φήμες»

Την κατάθεση της εγκύου και πρώην συμφοιτήτριας του Βαγγέλη Γιακουμάκη σχολίασε η επόμενη συνήγορος στην αγόρευσή της, τονίζοντας ότι εκτός από ένα περιστατικό που όπως η ίδια είπε ήταν παρούσα, «όλα τα υπόλοιπα τα άκουσε από φήμες».

«Άρα βρισκόμαστε εδώ από φήμες. Ο Βαγγέλης ήταν φίλος με τον εντολέα μου και δεν θα ήθελε να βρίσκεται σήμερα εδώ ο εντολέας μου», είπε χαρακτηριστικά.

«Γινόταν παιχνίδι πραγματικά, ίσως κάποιες φορές ξέφευγαν από την πλάκα όμως το συμμάζευαν» είπε η συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων απευθυνόμενη στην Έδρα.

Αμφισβήτησε και αυτή την αξιοπιστία της κατάθεσης της εγκύου, λέγοντας πως «η νεαρή γυναίκα θυμόταν ακριβώς τις είχε πει στην προηγούμενη κατάθεσή της γιατί την είχε διαβάσει πέντε λεπτά πριν μπει στη δικαστική αίθουσα.

«Η οικογένεια Γιακουμάκη βλέπει φαντάσματα»

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ένας ακόμη συνήγορος ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως κάποιοι είδαν την υπόθεση αυτή ως ένα βήμα για τη δημοσιότητα, αφήνοντας μια λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό και αναρωτήθηκε «που ήταν αυτοί όταν ζούσαν στον ίδιο χώρο με τον Βαγγέλη;».

Εξέφρασε τα συλλυπητήρια του εντολέα του προς την οικογένεια Γιακουμάκη λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η οικογένεια πράγματι πρέπει να πάρει απαντήσεις. Εκφράζω τα συλλυπητήρια εκ μέρους του εντολέα μου. Η οικογένεια Γιακουμάκη όμως βλέπει “φαντάσματα”. Το ίδιο θα έκανα και εγώ στη θέση τους. Ξέρετε τι λένε στην Κρήτη; Τόσο άβουλος και έρμαιο των Κρητικών ήταν ο Βαγγέλης;Αυτό πρέπει να περάσουμε προς τα έξω; Έχει γίνει ρεζίλι η Κρήτη».

Αναφερόμενος στις λέξεις «καζούρα» και «πλάκα» επισήμανε πως τις λέξεις αυτές δεν τις λένε οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, αλλά τις είχε αναφέρει στην κατάθεσή της η μητέρα του Βαγγέλη.

«Επτά από τους εννέα είναι σήμερα κατηγορούμενοι γιατί αυτοενοχοποιήθηκαν, καθώς είπαν πως έκαναν πλάκες. Αν ήταν 23 περιστατικά επικίνδυνης σωματικής βλάβης ο παθών θα έπρεπε ή να ήταν ανάπηρος ή να είχε πεθάνει από αυτά. Για ποιο λόγο ο Βαγγέλης να ανέχεται μια συνεχόμενη βίαιη συμπεριφορά; Ήταν αστεία, καζούρες, πειράγματα, ήθελαν να περάσουν καλά πειράζοντας ο ένας των άλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Η αξιοπιστία της κατάθεσης της εγκύου αμφισβητήθηκε και από αυτόν τον συνήγορο ενώ δεν έλειψε και σε αυτή την αγόρευση η επικριτικός σχολιασμός στον ρόλο των ΜΜΕ στην υπόθεση.

«Κανείς δεν κατέθεσε κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό»

Ακολούθησε η αγόρευση ακόμα ενός συνηγόρου, ο οποίος είπε πως κανένας μάρτυρας δεν κατέθεσε κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό.

Με αφορμή την αγόρευση του εισαγγελέα που ανέφερε ότι απουσιάζουν οι κατηγορούμενοι, ο συνήγορος είπε ότι ο εντολέας του δεν ήρθε στη δίκη για να μη δημιουργηθούν ενστάσεις και εντάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή των 8 Κρητικών για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ' εξακολούθηση και την αθώωση του ενός.

Η διαδικασία διακόπηκε για την Παρασκευή 28 Ιουνίου και σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να πέσει η αυλαία στην πολύκροτη αυτή υπόθεση, με την απόφαση του δικαστηρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ