Πολύ υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιά και σήμερα
Με κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, (κατηγορία 4), θα κυλήσει η μέρα και σήμερα Πέμπτη για Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία και Χίο, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Η ΓΓΠΠ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Το Περού και το Μεξικό αποκατέστησαν τις διπλωματικές σχέσεις
19:31
Nέο πρόστιμο μαμούθ στη Meta για βλάβες σε ανήλικους χρήστες - Αγγίζει το ένα δισ. δολλάρια
19:20
«Η Ιταλία δεν δέχεται τελεσίγραφα από το εξωτερικό», απαντά η Μελόνι στην Μαδρίτη για τη Σένγκεν
19:08
Ρωσικές επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Naftogaz στη ανατολική Ουκρανία
18:57