Υπόθεση Σινούκ: Την απαλλαγή των κατηγορουμένων αποφάσισε το δικαστήριο
Στην απαλλαγή και των τεσσάρων κατηγορουμένων για την υπόθεση των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων (Α/Ω) από την προμήθεια των ελικοπτέρων Σινούκ (Chinook) προχώρησε τελικά με απόφασή του, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.
Υιοθετώντας πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, οι δικαστές έκριναν ότι δεν προέκυψαν στοιχεία για τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, τον στενό του συνεργάτη στην εταιρεία SONAK που είχε αναλάβει την εκτέλεση του έργου Ηλία Αρκουμανέα, τον πρώην Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σμπώκο καθώς και για τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα.
Τα αδικήματα που τους είχαν αποδοθεί ήταν -κατά περίπτωση- της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό.
Η υπόθεση αφορούσε στη σύμβαση που υπεγράφη το 1998 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλο στο Εθνικής Άμυνας και από την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς είχε προκύψει πως τα Α/Ω ύψους 40,5 εκατ. δολαρίων δεν πραγματοποιήθηκαν. Το αποτέλεσμα σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση ήταν το Ελληνικό Δημόσιο να υποστεί ζημία που αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος των κατηγορουμένων.
SPONSORED
Έξι χρόνια gov.gr: Το αποτύπωμα σε αριθμούς - «Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η αλλαγή νοοτροπίας»
09:13
«Αναπτυξιακή εμπειρία, όχι τελική κρίση»: Το ψυχικό κόστος των Πανελληνίων και η διαχείρισή του
09:00
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν δυο ιρανικά drones στα Στενά του Ορμούζ
08:46
Θεσσαλονίκη: Χειρουργείο για την 24χρονη που παρασύρθηκε από το λεωφορείο - Η στιγμή του τροχαίου
08:32