ΕΛΛΑΔΑ

Σκουρλέτης: Προσπάθεια δημιουργίας εκβιαστικών καταστάσεων από την Eldorado

Σκουρλέτης: Προσπάθεια δημιουργίας εκβιαστικών καταστάσεων από την Eldorado
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό, έκανε λόγο για προσπάθεια της Eldorado Gold να δημιουργήσει τετελεσμένα και εκβιαστικές καταστάσεις λόγω την ανακοίνωσή της σύμφωνα με την οποία αναστέλλει τις εργασίες στις Σκουριές.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι έμαθε για την κίνηση αυτή από τις εφημερίδες ενώ η προγραμματισμένη συνάντηση που είχε χθες με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας αναβλήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Ράιτ, κι έχει οριστεί ένα νέο ραντεβού που πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη.

Ο κ. Σκουρλέτης, στα Παραπολιτικά, είπε ότι η εταιρία ψεύδεται σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων στα μεταλλεία, οι οποίοι, όπως είπε, προεκλογικά ήταν 5.000, τώρα έγιναν 2.000, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για 850 εργαζόμενους, που οπωσδήποτε είναι σημαντικοί.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η εταιρία δεν μπορεί να εκβιάζει, να αγνοεί τους νόμους και να μην πληρώνει τα πρόστιμα που αφορούν περιβαλλοντικές παραβάσεις του 2012 και του 2013 – τα οποία είχαν «θαφτεί» λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης της προηγούμενης κυβέρνησης.

Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, η συνάντηση με τον κ. Πολ Ράιτ θα πραγματοποιεί κανονικά, τουλάχιστον αυτή η πρόθεση υπάρχει από την πλευρά του, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η αναστολή των εργασιών στις Σκουριές και η εκβιαστική στάση της εταιρίας, βαραίνει σημαντικά το κλίμα.

Κατά την άποψη του υπουργού, πρέπει να βρεθεί κοινός τόπος ώστε οι σημαντικές θέσεις εργασίας της Ελληνικός Χρυσός να παραμείνουν δίχως να επηρεαστούν άλλες παραγωγικές θέσεις της περιοχής, ενώ η εταιρία θα πρέπει να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας για την αβλαβή εξόρυξη, όπως έχει δεσμευθεί.

Η Eldorado Gold αποχωρεί από τις Σκουριές

Απορρίπτει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την προσφυγή της Ελληνικός Χρυσός

ΔΗΜΟΦΙΛΗ