Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι οκτώ από τους εννέα κατηγορούμενους - Οι ποινές
Ένοχοι κρίθηκαν οκτώ από τους εννέα κατηγορούμενους στη δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Οι τρεις καταδικασθέντες, οι οποίοι ήταν ανήλικοι όταν πέθανε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης καταδικάστηκαν σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας στο Ηράκλειο.
Στους υπόλοιπους πέντε καταδικασθέντες επιβλήθηκε ποινή συνολική ποινή φυλάκισης 36 μηνών.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό πρακτορείο, η ποινή των 36 μηνών μετετράπη προς πέντε ευρώ την ημέρα.
Οι δικηγόροι των κατηγορούμενων εξέφρασαν την απόλυτη βεβαιότητα για την αθώωση των πελατών τους σε δεύτερο βαθμό.
«Οι γονείς θεωρούν ότι δικαιώθηκε το παιδί τους»
Ο συνήγορος της οικογένειας Γιακουμάκη, μιλώντας στο CNN Greece, τόνισε πως οι γονείς του άτυχου φοιτητή αισθάνονται δικαιωμένοι από την απόφαση του δικαστηρίου.
«Ο πατέρας και η μητέρα θεωρούν ότι με την απόφαση δικαιώθηκε το παιδί τους».
Αυτό τόνισε ο κ. Δημήτρης Μπούκας και γνωστοποίησε πως η οικογένεια «δηλώνει ευχαριστημένη», και «είχε και έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».
Ερωτώμενος αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της οικογενείας, ο ίδιος σημείωσε πως «θα συνεχίσει να κάνει ό,τι έκανε μέχρι τώρα».
«Η οικογένεια δεν έχει κυνηγήσει κάποιον, ούτε και στράφηκε εναντίον κάποιων», υπογράμμισε ο κ. Μπούκας.
Δανία: Στους 36,8 βαθμούς η θερμοκρασία - Η πιο ζεστή μέρα από το 1874
18:48
Καπνοί από φρεάτιο στο κέντρο της Λαμίας κινητοποίησαν την πυροσβεστική
18:38
Παγκράτι: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εργοτίμου μετά την πτώση τοίχου
18:30
Δασική πυρκαγιά στα Κρυονέρια Αιτωλοακαρνανίας - Επί τόπου ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
18:21