ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Χτυπούσε γάιδαρο στο κεφάλι γιατί τον… μάτιασαν! Τιμωρήθηκε με φυλακή και πρόστιμο

Βόλος: Χτυπούσε γάιδαρο στο κεφάλι γιατί τον… μάτιασαν! Τιμωρήθηκε με φυλακή και πρόστιμο

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 55χρονο,επειδή χτυπούσε με κλωτσιές στο κεφάλι ένα γάιδαρο, προκειμένου να... συνέλθει, όταν το ζώο έπεσε στο δρόμο από την καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια μεταφοράς του.

Η δικαιολογία μάλιστα του 55χρονου ήταν ότι κλωτσούσε το ζώο γιατί κάποιοι το «μάτιασαν», με αποτέλεσμα εκείνο να πάθει κρίση πανικού και αν δεν του συμπεριφερόταν με αυτό τον τρόπο θα κινδύνευε να πεθάνει!

Το βάναυσο περιστατικό συνέβη πριν από μία εβδομάδα, σε παράδρομο του Περιφερειακού του Βόλου, όταν ο 55χρονος μετέφερε στην καρότσα του αγροτικού του αυτοκινήτου δύο γαϊδουράκια και ένα πόνι, όταν ξαφνικά το ένα ζώο έπεσε στο δρόμο από την καρότσα του αυτοκινήτου και ο 55χρονος το έσερνε τραυματισμένο. Για καλή τύχη του ζώου, αθλητές στο Πανθεσσαλικό στάδιο είδαν το συμβάν και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Η μήνυση που υποβλήθηκε σε βάρος του 55χρονου ήταν για κακοποίηση ζώου, ενώ το δικαστήριο δεν δέχτηκε (φυσικά) τις δικαιολογίες που ισχυρίσθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ