ΕΛΛΑΔΑ

«Καρφιά» της Εκκλησίας κατά του Κυριάκου Βελόπουλου για τις επιστολές του Ιησού

«Καρφιά» της Εκκλησίας κατά του Κυριάκου Βελόπουλου για τις επιστολές του Ιησού
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Αιχμές κατά του Κυριάκου Βελόπουλου αφήνει η εκκλησία, με αφορμή τις χειρόγραφες επιστολές του Ιησού.

Ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος την Κυριακή ήταν ο πρώτος που εξέφρασε την άποψή του, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομα του προέδρου της παράταξης «Ελληνική Λύση». Ο Επίσκοπος φωτογράφησε τα χειρόγραφα του Ιησού τα οποία πουλούσε μέσω εκπομπής τηλεπωλήσεων ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Όποιος εμπορεύεται ή καπηλεύεται ιερά κειμήλια και μυθώδεις διηγήσεις του Χριστού, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, δεν ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας», ανάφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Έχουμε καθήκον να παραμένουμε πιστοί στη διδασκαλία, χωρίς να παρασυρόμεθα από ψευδαδέλφους που δυστυχώς και στην εποχή μας προβάλλουν ως αληθή τα κίβδηλα και πλαστά».

«Όποιοι, είτε παρουσιάζοντας και προωθώντας μυθώδεις διηγήσεις ως εκπορευόμενες από τον ίδιο τον Χριστό, είτε επικαλούμενοι δήθεν ιερά κειμήλια, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, θέτουν τον εαυτό τους εκτός του πληρώματος της Εκκλησίας», δήλωσε ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος.

Αιχμές άφησε και ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Γαβριήλ, στο πλαίσιο εκδήλωσης που είχε το απόγευμα του Σαββάτου στο Νέο Ηράκλειο.

«Οι ημέρες είναι πονηρές καθώς διανύουμε προεκλογική περίοδο. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις. Ένα μόνο έχω να συστήσω στον κόσμο και θα πρέπει να το έχει καλά στο νου του πριν πάει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα που είναι υποχρέωσή μας και η πεμπτουσία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Να προσέξουν τη συνέπεια των λόγων των ανθρώπων που θα επιλέξουν να τους εκπροσωπούν» ανέφερε.

Ενώ, τέλος, συμπλήρωσε: «Όσοι πωλούν μεταφορικά και κυριολεκτικά τον Χριστό και φέρνουν στο φως ακόμη και χειρόγραφες επιστολές του δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ξεπερνούν τα όρια του γραφικού. Δεν μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο τους Έλληνες πολίτες. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε πολιτικός για να μαζέψει ψήφους να πουλά πατρίδα και Χριστό. Φτάνει πια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ