ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Εδώ βρέθηκε νεκρή η αγνοούμενη βιολόγος - Θρίλερ με τις συνθήκες θανάτου της

Χανιά: Εδώ βρέθηκε νεκρή η αγνοούμενη βιολόγος - Θρίλερ με τις συνθήκες θανάτου της
Facebook/Searching for Suzanne

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες εικόνες από το σημείο που εντοπίστηκε νεκρή η Αμερικανίδα βιολόγος, Σουζάν Ίτον, η οποία αγνοείτο στην Κρήτη από τις 2 Ιουλίου.

Το πτώμα γυναίκας που εντοπίσθηκε από κάτοικο της περιοχής μέσα σε σπηλιά παλιού γερμανικού πυροβολείου στην περιοχή Πύργου Ψηλονέρου του δήμου Πλατανιά και σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το σημείο όπου διεξάγονταν έρευνες για τον εντοπισμό της 60χρης Σουζάν Ίτον, ανήκει τελικά στην Αμερικανίδα βιολόγο.

Βρέθηκε σε απόσταση περίπου 10 χλμ. από το σημείο που είχε εξαφανιστεί, στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης όπου παρακολουθούσε διεθνές επιστημονικό συνέδριο.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες των Αρχών για την εξιχνίαση της υπόθεσης βρίσκονται σε εξέλιξη, ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται επίσημα οι αιτίες που προκάλεσαν το θάνατό της.

Η περιοχή στην οποία βρέθηκε το πτώμα είναι αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο σημείο έχει κληθεί δύναμη της 3ης ΕΜΑΚ για την παραλαβή του πτώματος.

Η Ίτον είχε φτάσει στο Κολυμπάρι Χανίων για να συμμετάσχει σε συνέδριο στην Ορθόδοξο Ακαδημία.

Η οικογένειά της πίστευε ότι πήγε για τρέξιμο και δεν επέστρεψε ποτέ στο ξενοδοχείο της, όπως γράφουν στη σελίδα «Searching for Suzanne» (σ.σ. Αναζητώντας τη Σουζάν) που δημιούργησαν στο Facebook.

Όλα τα προσωπικά αντικείμενα της 59χρονης -μεταξύ των οποίων το πορτοφόλι της, το κινητό της, το διαβατήριό της και μετρητά- βρέθηκαν μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της. Ωστόσο, έλειπαν τα αθλητικά παπούτσια που φορούσε όταν πήγαινε για τρέξιμο.

Η Ίτον ήταν μητέρα δύο παιδιών και σύζυγος του Βρετανού επιστήμονα Τόνι Χάιμαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ