ΕΛΛΑΔΑ

Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος της Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη

Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος της Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη
Facebook/Searching for Suzanne

Η ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο της Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη έδειξε ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Όπως αναφέρει το πόρισμα των ιατροδικαστών της Κρήτης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της νεκροψίας-νεκροτομής, η Αμερικανίδα βιολόγος δολοφονήθηκε.

Ο ιατροδικαστής κ. Παπαδομανωλάκης τόνισε ότι «πρόκειται μετά βεβαιότητας για έγκλημα».

Μάλιστα, σύμφωνα με το neakriti.gr, η τέλεση του εγκλήματος προσδιορίζεται την ημέρα εξαφάνισης της Αμερικανίδας Βιολόγου.

Η 60χρονη Αμερικανίδα εντοπίστηκε νεκρή το βράδυ της Δευτέρας σε ένα τούνελ από την περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, η μακάβρια ανακάλυψη έγινε από κάτοικο της περιοχής που περνούσε κοντά και οδηγήθηκε εκεί από την έντονη οσμή.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Σούζαν Ίτον βρισκόταν στην Κρήτη στο πλαίσιο επιστημονικού συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία και είχε εξαφανιστεί από τις 2 Ιουλίου όταν και άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό της.

Η σορός της εντοπίστηκε από δύο πολίτες που ειδοποίησαν τις Αρχές μέσα σε μια σπηλιά στην περιοχή Πύργος Ψηλονέρου του δήμου Πλατανιά. Βρισκόταν σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το σημείο που τις τελευταίες ημέρες ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό της.

Τα ρούχα ήταν ίδια με αυτά που φορούσε κατά την ημέρα της εξαφάνισής της.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνάδελφοι της Αμερικανίδας βιολόγου έδιναν 50.000 ευρώ με σκοπό να πάρουν πληροφορίες από όποιον γνώριζε κάτι για την εξαφάνισή της.

Ήταν καθηγήτρια Αναπτυξιακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Δρέσδης και συμμετείχε στις εργασίες διεθνούς συνεδρίου Βιολογίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Αργά χθες το απόγευμα ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, που από νωρίς βρισκόταν στο σημείο, επιβεβαίωσε ότι η σορός ανήκει στην 60χρονη.

Τα μυστικά που «κρύβει» η σπηλιά

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσβαση σε αυτό το λαγούμι είναι εξαιρετικά δύσκολη. Θα πρέπει δηλαδή κάποιος να γνωρίζει πολύ καλά το χώρο και να έχει λόγο να βρίσκεται εκεί. Υπάρχει μια τάφρος ύψους περίπου δύο μέτρων και όταν την ανέβεις, υπάρχει δένδρο και πίσω από αυτό κλαδιά. Θα πρέπει δηλαδή, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές χαρακτηριστικά, κάποιος να ανοίξει με τα χέρια του τα κλαδιά για να βρει την είσοδο και να μπει μέσα.

Πρόκειται για ένα πραγματικά δαιδαλώδες και σκοτεινό μέρος και μόνη αχτίδα φωτός σε αυτό το σκοτεινό δαιδαλώδες τρομακτικό σκηνικό μία σχισμή στην «οροφή» της σπηλιάς πολύ κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός της άτυχης γυναίκας - μία επί της ουσίας, όπως αναφέρεται, τρύπα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ