ΕΛΛΑΔΑ

Φονική κακοκαιρία Χαλκιδική - Χρυσοχοΐδης: Θρηνούμε για την απώλεια αυτών των ψυχών

Φονική κακοκαιρία Χαλκιδική - Χρυσοχοΐδης: Θρηνούμε για την απώλεια αυτών των ψυχών
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI

«Θρηνούμε για την απώλεια αυτών των ψυχών, είμαστε αλληλέγγυοι στους συγγενείς τους. Θα είμαστε αλληλέγγυοι και θα κάνουμε ό,τι δυνατόν σαν χώρα για την απώλεια». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος βρίσκεται στη Χαλκιδική.

Όπως τόνισε ο υπουργός, από την πρώτη στιγμή «150 άτομα και 55 οχήματα ήταν εδώ διατεταγμένα από χθες το πρωί που εντοπίστηκε το φαινόμενο και δόθηκε ALERT. Σαράντα μηχανήματα της Περιφέρειας και 100 εργαζόμενοι συμμετέχουν. Η δουλειά των υπηρεσιών είναι τόσο σημαντική που ελαχιστοποίησαν τις ζημιές στο βαθμό του δυνατού».

Ο υπουργός ζήτησε αν υπάρχει έστω και υπόνοια αγνοούμενου, ο κόσμος να επικοινωνεί είτε με την Άμεση Δράση είτε με το 112 της Πολιτικής Προστασίας.

Τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ επισήμανε ότι δεν υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά πτώσεις δέντρων και αυτές προκάλεσαν τους θανάτους.

Άμεσα η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

«Έρχονται δεκάδες υπάλληλοι από τον ΔΕΔΔΗΕ για να αποκατασταθούν τα προβλήματα. Υπάρχει πρόβλημα με τον ΑΔΜΗΕ, δηλαδή με την υψηλή τάση, κάνουμε προσπάθεια ώστε ο διοικητής και όσοι χρειαστούν να είναι εδώ παρόντες. Είναι τεράστιο το ζήτημα της ηλεκτροδότησης γιατί υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, άρα είναι θέμα οικονομικής επιβίωσης της περιοχής», δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Αποζημιώσεις

Αναφορικά με τις υλικές ζημιές είπε ότι «τις επόμενες μέρες θα αποκατασταθούν όλες με βάση τους ισχύοντες νόμους. Η περιφέρεια κάνει απογραφή και καταγραφή των ζημιών. Συνεργεία θα κάνουν καταγραφή και στις ιδιωτικές κατοικίες. Θα εργαστούμε τις επόμενες μέρες ώστε να επανέλθει η ζωή στην περιοχή. Είμαστε εδώ για αν συμπαρασταθούμε στη Χαλκιδική, να θρηνήσουμε τα αθώα θύματα και να κλείσουμε γρήγορα τις πληγές. Αυτή είναι η αποστολή μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ