ΕΛΛΑΔΑ

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των κατοίκων της Χαλκιδικής: «Προσπαθούσαμε να σώσουμε ο ένας τον άλλον»

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των κατοίκων της Χαλκιδικής: «Προσπαθούσαμε να σώσουμε ο ένας τον άλλον»
EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων της Χαλκιδικής που έγιναν μάρτυρες μίας «ξαφνικής και τρελής κατάστασης», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ένας κάτοικος αναφερόμενος στη θεομηνία που έπληξε την περιοχή και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άτομα.

«Όλη νύχτα δεν κοιμήθηκα και είμαι καρδιακή», είπε μία γυναίκα, η οποία δήλωσε πως το σπίτι της έμεινε χωρίς ρεύμα και δεν λειτουργούσε το μηχάνημα που έχει για την καρδιοπάθειά της.

Καταστηματάρχης εξέφρασε την απόγνωσή του, μιλώντας στο Open Beyond. «Μπήκε ο αέρας από πίσω και τα έριξε όλα κάτω. Χάθηκαν τα πάντα», είπε, ενώ άλλος περιέγραψε πώς ο αέρας σήκωνε, κυριολεκτικά, τους περαστικούς.

«Να μην ξέρεις από πού σου έρχεται. Πολλοί τη γλίτωσαν από τα ιπτάμενα αντικείμενα. Έναν φίλο μου τον πήρε ο αέρας», δήλωσε χαρακτηριστικά στην κάμερα του καναλιού.

«Ο κόσμος έτρεχε για να φύγει. Να φεύγουν οι σκεπές και οι άνθρωποι να προσπαθούν να σωθούν. Ήμουν στο σπίτι και έβλεπα μία γυναίκα να περνά με το καροτσάκι με το μωρό και να μην μπορεί να κρατήσει το καροτσάκι», σημείωσε άλλος κάτοικος.

«Ήμασταν τυχεροί που δεν είχαμε περισσότερα θύματα. Ο αέρας έπαιρνε μέχρι και παιδάκια. Προσπαθούσαμε να σώσουμε ο ένας τον άλλον. Δεν έχουμε ξαναδεί τίποτα τέτοιο», είπε ένας ακόμη μάρτυρας.ΔΗΜΟΦΙΛΗ