ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Διευθυντής λυκείου πυροβόλησε εν ψυχρώ γάτα και την άφησε παράλυτη

Λαμία: Διευθυντής λυκείου πυροβόλησε εν ψυχρώ γάτα και την άφησε παράλυτη
lamianow.gr

Λυκειάρχης στον νομό Φθιώτιδας, πυροβόλησε εν ψυχρώ γάτα και καταδικάστηκε σε 16 μήνες φυλάκιση.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λαμιέων. Ο εκπαιδευτικός και διευθυντής λυκείου εκδικάστηκε και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 16 μηνών και χρηματικό πρόστιμο των 3.600 ευρώ.

Ο φάκελος μάλιστα θα διαβιβαστεί και στην υπηρεσία του, προκειμένου να του επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα που κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου, ο εκπαιδευτικός βγήκε από το σπίτι του κρατώντας αεροβόλο όπλο, σημάδεψε τον γάτο που εκείνη την ώρα ζευγάρωνε και τον πυροβόλησε.

Το άτυχο ζώο δέχθηκε τη σφαίρα στην σπονδυλική στήλη, όπως δείχνουν και οι ακτινογραφίες που κατατέθηκαν στο Δικαστήριο. Ο παράλυτος πλέον γάτος, φιλοξενείται προσωρινά στο σπίτι του ανθρώπου που βρέθηκε μπροστά στο συμβάν, ενώ άγνωστο παραμένει το μέλλον του, αφού θα χρειαστεί χειρουργείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του lamianow.gr.

Ο φιλοζωικός σύλλογος έχει απευθυνθεί σε ιατρείο στην Λάρισα προκειμένου οι κτηνίατροι να αποφανθούν για την κατάσταση της γάτας, αλλά και το πώς θα μπορούσε να αφαιρεθεί η σφαίρα που έχει σφηνώσει στη ραχοκοκαλιά του.

«Τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν την περιοχή μας, ειδικά όταν προέρχονται από ανθρώπους της εκπαίδευσης» τονίζει ο φιλοζωικός σύλλογος Λαμίας, που βρέθηκε στα δικαστήρια προκειμένου να υπερασπιστεί το παράλυτο πλέον γατάκι.

«Φιλόζωος» δηλώνει ο εκπαιδευτικός

Από την πλευρά του ο εκπαιδευτικός αρνήθηκε την πράξη του, δηλώνοντας «φιλόζωος» αφού και ο ίδιος, όπως ανέφερε, έχει κυνηγόσκυλα τα οποία φροντίζει με επιμέλεια.

Φαίνεται όμως πως το δικαστήριο δεν πείστηκε και τον καταδίκασε σε 16 μήνες φυλάκιση και του επέβαλε το χρηματικό πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος.

Η υπόθεση θα απασχολήσει ξανά τη δικαιοσύνη αφού ο λυκειάρχης κατέθεσε έφεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ