ΕΛΛΑΔΑ

Λέκκας στο CNN Greece: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας – Κατά πάσα πιθανότητα ήταν ο κύριος σεισμός

Λέκκας στο CNN Greece: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας – Κατά πάσα πιθανότητα ήταν ο κύριος σεισμός
EUROKINISSI/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ένας ισχυρός σεισμός της τάξεως των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε το απόγευμα του Σαββάτου τους κατοίκους του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως ανάφερε μιλώντας στο CNN Greece ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας «ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός από τον Αμβρακικό κόλπο μέχρι και την Τριχωνίδα και ίσως και πιο νότια. Είναι ένας σεισμός ο οποίος έχει μικρό μέγεθος και δεν προκάλεσε κάποιες επιπτώσεις».

Ο κ. Λέκκας επεσήμανε ότι ο σεισμός δημιουργήθηκε από ένα ρήγμα το οποίο έχει μια διεύθυνση βορειοανατολική, νοτιοδυτική και στη συνέχεια έχουν εκδηλωθεί δύο μετασεισμοί, οι οποίοι είναι της τάξεως των δύο έως τριών βαθμών.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εντάσσεται στην κανονική σεισμικότητα της περιοχής και η περιοχή παρακολουθείται λεπτομερώς πια προκειμένου να δούμε την εκτόνωση της σεισμικής διέγερσης», επισημαίνει.

«Κατά πάσα πιθανότητα ήταν ο κύριος σεισμός. Θα δούμε τις αμέσως επόμενες ώρες ακριβώς ποια θα είναι η εξέλιξη του φαινομένου», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ