ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Μάτι: Ομάδα ειδικών έρχεται από τη Λωζάννη για τους εγκαυματίες

Φωτιά στο Μάτι: Ομάδα ειδικών έρχεται από τη Λωζάννη για τους εγκαυματίες
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Στην Αθήνα φτάνει μια ομάδα ειδικών από την Ελβετία για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των εγκαυματιών από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Πρόκειται για εξειδικευμένους θεραπευτές από το νοσοκομείο CHUV και το κέντρο αποκατάστασης εγκαυματιών Flavie, που θα βρίσκονται στη χώρα μας από την 18η έως 21η Ιουλίου για να εξετάσουν και να συζητήσουν με περίπου 30-35 εγκαυματίες.

Η εν λόγω επίσκεψη διοργανώθηκε από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων από το Μάτι (ΣΕΚΜΑ) Μαρίνα Καρύδα και Αλέξη Ανδρονόπουλο, που από τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά την φωτιά κάνουν αγώνα δρόμου για τη στήριξη των εγκαυματιών.

«Μία σημαντική βοήθεια πιστεύω θα προκύψει μέσα από μια εθελοντική παρέμβαση της Μαρίνας Καρύδα, που κατάφερε με τη βοήθεια μιας ομάδας Ελλήνων που ζουν στην Ελβετία, να έρθει μια ομάδα εξειδικευμένων φυσιοθεραπευτών από ένα νοσοκομείο και ένα κέντρο αποκατάστασης εγκαυματιών στη Λωζάννη για να εξετάσει περίπου 30-35 άτομα και θα με βάση την εμπειρία τους θα δουν πως μπορεί να γίνει γρηγορότερη αποκατάσταση και να προτείνουν και μέτρα και μέσα που θα μπορούσαμε ίσως να υιοθετήσουμε αργότερα.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί όπως αποδείχτηκε η εξειδικευμένη γνώση λείπει. Και στο επίπεδο της νοσηλείας και στο επίπεδο της αποκατάστασης και στο επίπεδο των φυσιοθεραπειών. Ευελπιστούμε και με αυτή την κίνηση, τα έξοδα της οποίας θα καλυφθούν από εθελοντές, θα βοηθήσουμε σημαντικά τους εγκαυματίες» λέει στο CNN Greece, o κ. Ανδρονόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ