Κατάθεση πινακίδων: Δεύτερη ευκαιρία σε όσους τις κατέθεσαν
Μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ή τον φόρο πολυτελείας και κατέθεσαν τις πινακίδες των ΙΧ τους, σκέφτεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρμόδιος υπουργός, Τρύφων Αλεξιάδης εξετάζει προτάσεις για νομοθετική διάταξη η οποία θα επιτρέπει σε όσους έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους να μπορούν να τις ανακτήσουν πληρώνοντας ένα μέρος των τελών.
Συγκεκριμένα, θα μπορούν για παράδειγμα να πληρώσουν το τρίμηνο του καλοκαιριού το ένα τέταρτο των ετήσιων φορολογικών επιβαρύνσεων για να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο για το αντίστοιχο διάστημα.
Στο υπουργείο επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση θα ισχύσει μόνο για φέτος και θα μπορέσει να δώσει ανάσα στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αλλά και να ενισχύσει περαιτέρω τα δημόσια έσοδα.
Το υπουργείο Οικονομικών εισέπραξε φέτος 1.071 δις. ευρώ ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας ποσό αυξημένο κατά 8.28 εκ. ευρώ.
Η αύξηση οφείλεται κυρίως στις πωλήσεις αυτοκινήτων οι οποίες ανέβηκαν φέτος κατά 7%.
Ο Τραμπ μηνύει την κυβερνήτη του Νιού Τζέρσεϊ για «παρεμπόδιση» της μεταναστευτικής πολιτικής του
15:23
Πώς το «A Knight of the Seven Kingdoms» έκανε το Game of Thrones ξανά συναρπαστικό
15:14
Στo Πεκίνο ο Γερμανός Καγκελάριος: Επί τάπητος η σινογερμανική συνεργασία - Τι είπε ο Κινέζος ηγέτης
15:03
Ο Τζέιμι Ντίμον (JPMorgan) προειδοποιεί για ομοιότητες με το 2008 - Κάποιοι «κάνουν ανόητα πράγματα»
14:54