ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία βιολόγου στην Κρήτη: Κακοποιήθηκε σεξουαλικά η 60χρονη

Δολοφονία βιολόγου στην Κρήτη: Κακοποιήθηκε σεξουαλικά η 60χρονη
Facebook/Searching for Suzanne

Τραγική διάσταση στο στυγερό έγκλημα δίνουν τα νέα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν κατά τη συνέντευξη Τύπου της Αστυνομίας, το μεσημέρι της Τρίτης, για το πώς έχασε τη ζωή της η Αμερικανίδα βιολόγος Σουζάν Ίτον στην Κρήτη.  Όπως αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά σήμερα, ο 27χρονος δράστης βίασε την 60χρονη γυναίκα στη σπηλιά όπου εντοπίστηκε νεκρή.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής, Νίκος Λαγουδάκης, κατά τη νεκροψία διαπιστώθηκε πως η σορός της 60χρονης Αμερικανίδας έφερε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης ενώ διαπιστώθηκε πως πρόκειται για βίαιη εγκληματική ενέργεια.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το cretapost.gr, ο 27χρονος καθ' ομολογία δράστης, το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου, συνάντησε την 60χρονη πεζή κοντά στο Μνημείο Ευελπίδων στο Κολυμπάρι, τη χτύπησε με το αυτοκίνητο για να την ακινητοποιήσει, την άφησε αναίσθητη, στη συνέχεια την έβαλε στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του και την μετέφερε στη σπηλιά στο Μάλεμε όπου και την βίασε.

Το προφίλ του δράστη και η εικόνα που «πλάσαρε» στα social media

Τι κατέθεσε ο δράστης

Σύμφωνα με την Υπαστυνόμο Α', Ελένη Παπαθανασίου «ο δράστης ισχυρίστηκε ότι το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου εντόπισε τη θανούσα να κινείται πεζή, και έχοντας ως κίνητρο τη σεξουαλική της κακοποίηση τη χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητο για να τη ακινητοποιήσει. Στη συνέχεια, έχοντας χάσει τις αισθήσεις της, την τοποθέτησε στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του και την μετέφερε στο φρεάτιο εξαερισμού του πολεμικού καταφυγίου όπου την απέρριψε αφού προηγουμένως τη βίασε. Ακολούθως τοποθέτησε στο στόμιο παλέτα που προϋπήρχε και κατευθύνθηκε σε παρακείμενο νεκροταφείο όπου καθάρισε επιμελώς το πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου για να εξαφανίσει τυχόν ίχνη και πειστήρια που θα μπορούσαν να τον ενοχοποιήσουν».

Ο χρόνος θανάτου της άτυχης γυναίκας προσδιορίστηκε ως το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου και το κίνητρο της δολοφονίας ήταν σεξουαλικό. Το πτώμα έφερε πολλαπλά κατάγματα πλευρών και προσώπου καθώς και κακώσεις στα χέρια.

Αρχικά οι αστυνομικοί ερευνούσαν το ενδεχόμενο να εμπλέκεται στην υπόθεση και δεύτερο άτομο, το οποίο ίσως βοήθησε τον δράστη στη μεταφορά του πτώματος. Όμως τελικά οι Αρχές διαπίστωσαν ότι ο 27χρονος τα έκανε όλα μόνος του και αποκλείουν την εμπλοκή και δεύτερου ατόμου.

Πάντως το κουβάρι ξετυλίχθηκε από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή που κατέγραφαν τα ΙΧ αυτοκίνητα που περνούσαν από το σημείο. Οι αστυνομικοί της Κρήτης πήραν το υλικό και άρχισαν να εξετάζουν ένα-ένα τα αυτοκίνητα, σε ποιους ανήκουν και αν υπήρχε αιτιολογία για την παρουσία τους στο σημείο. Τελικά κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το ΙΧ του 27χρονου, ενώ λίγο αργότερα τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδωσαν και στοιχεία που δένουν την εμπλοκή του συγκεκριμένου ατόμου με τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ