ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρθρωση κυκλώματος διακινητών στην Κω - Και αστυνομικός μεταξύ των συλληφθέντων

Εξάρθρωση κυκλώματος διακινητών στην Κω - Και αστυνομικός μεταξύ των συλληφθέντων
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Από 1.000 έως και 1.500 ευρώ για κάθε παράτυπο μετανάστη που άφηνε να περάσει παράνομα από το αεροδρόμιο της Κω, εισέπραττε ο αρχιφύλακας που συνελήφθη για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα διακινητών

Σύμφωνα με την έρευνα των αδιάφθορων της ΕΛΑΣ, το κύκλωμα αποτελείτο από επτά άτομα - μεταξύ αυτών Σύροι και Αλβανοί - ενώ εμπλεκόμενη είναι και η σύζυγος του αστυνομικού, η οποία εργαζόταν παλιότερα στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Έδρα της εγκληματικής οργάνωσης ήταν το κέντρο της Αθήνας, από όπου εντόπιζαν παράτυπους αλλοδαπούς και οργάνωναν σταδιακά τη διακίνηση τους σε χώρες της Ευρώπης. Τα ποσά που ζητούσαν κυμαίνονταν από 4.500 έως 6.000 ευρώ το άτομο, από το οποίο αξίωναν προκαταβολικά τα χρήματα.

Προτού οι παράτυποι μετανάστες αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά για την Κω, ο ένας από τους συλληφθέντες με αρχικά Α.Ο. συνεννοούνταν με άλλο μέλος της οργάνωσης με αρχικά Α.Μ. για τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά προς Κω και για τις αεροπορικές πτήσεις που θα προσπαθούσαν τα μέλη του κυκλώματος να επιβιβάσουν τους αλλοδαπούς.

Οι συναντήσεις του αστυνομικού με τον αρχηγό του κυκλώματος ήταν σχεδόν καθημερινές - ακόμα και στο σπίτι του αρχιφύλακα.

Ο αστυνομικός έδινε οδηγίες για το πώς να κυκλοφορούν οι παράτυποι μετανάστες στο αεροδρόμιο χωρίς να κινούν υποψίες, αλλά έδινε και πληροφορίες για τον αριθμό των επιβατών σε κάθε πτήση επιλέγοντας να επικρατεί συνωστισμός στις αίθουσες και στις πύλες αναμονής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ