Σεισμός Αθήνα: Αυτά είναι τα ρήγματα της Αττικής - Γιατί ανησυχούν τους σεισμολόγους
Ο Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ανέλυσε τα ρήγματα της Αττικής, με αφορμή τον μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε την Παρασκευή.
«Τόσο το ρήγμα της Πάρνηθας όσο και τα επίκεντρα του σεισμού του 1999 και του χθεσινού έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Open.
Ανέλυσε δε, γιατί -σύμφωνα με τους επιστήμονες- το ρήγμα του σεισμού της Μαγούλας, δεν μπορεί να δώσει έναν πιο ισχυρό σεισμό.
Προειδοποίησε, όμως, ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ισχυρούς μετασεισμούς, διευκρινίζοντας ότι οι μεγαλύτεροι μπορεί να προσεγγίσουν το μέγεθος του κύριου σεισμού, δηλαδή ακόμη και τα 5,2 Ρίχτερ.
Κατά συνέπεια ένας σεισμός 4,8 ή 5,1 Ρίχτερ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες, πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.
Δείτε στο βίντεο την ανάλυση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου αλλά και την απάντησή του για το αν μπορεί ο σεισμός της Παρασκευής να ενεργοποιήσει άλλο ρήγμα της Αττικής.
Wizz Air: Αναστέλλει όλες τις πτήσεις στη Μέση Ανατολή
12:26
Michelin-starred δείπνα, οινικά events και εβδομάδες γαστρονομίας έρχονται τον Μάρτιο στην πόλη
12:25
Καπνοί κοντά σε εγκαταστάσεις του Ναυτικού των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν – Δείτε βίντεο
12:25
Σε εξέλιξη η συγκέντρωση για τα Τέμπη - Κατάμεστο το Σύνταγμα για τα τρία χρόνια από την τραγωδία (pics)
12:19