ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά - Ιωάννινα: Διπλό μέτωπο σε Καστρίτσα και Κοσμηρά - Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Μέγαρα

Φωτιά - Ιωάννινα: Διπλό μέτωπο σε Καστρίτσα και Κοσμηρά - Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Μέγαρα
EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ

Νέα πυρκαγιά το μεσημέρι της Κυριακής ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Καστρίτσα Ιωαννίνων.

Στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 2 υδροφόρες της Περιφέρειας και εναέρια μέσα.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε περιοχή μεταξύ των οικισμών Ασβεστοχώρι και Κοσμηρά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Για την κατάσβεσή της, έχουν κινητοποιηθεί 28 πυροσβέστες,10 οχήματα & 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε κατοικημένη περιοχή στην Αγία Τριάδας Μεγάρων Αττικής.

Οι φλόγες είναι κοντά σε σπίτια και καίνε ακαθάριστα οικόπεδα. H Πυροσβεστική ενημερώθηκε για τη φωτιά στην Αγία Τριάδα, στις 13:13 μ.μ.

Αρχικά στο σημείο έφτασαν 28 πυροσβέστες, 14 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 2 ελικόπτερα, ενώ λίγη ώρα αργότερα οι δυνάμεις αυξήθηκαν σημαντικά.

Αυτή την ώρα επιχειρούν κατάσβεση 51 πυροσβέστες, 19 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα. Τα εναέρια μέσα παραμένουν ίδια.

Στο σημείο έσπευσε και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Μάχη» και σε άλλα μέτωπα

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική δίνει μάχη με ακόμη δύο πυρκαγιές, στο Μαρκόπουλο και τα Ιωάννινα.

Πίσω από το γήπεδο του Μαρκοπούλου καίγονται σκουπίδια και ξερά χόρτα, ενώ δεν απειλούνται κατοικίες. Κατάσβεση επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 16 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), 1 ομάδα πεζοπόρο, 3 ελικόπτερα καθώς και 10 εθελοντές με 4 οχήματα.

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Μυτιλήνη

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή Νησέλια Παμφύλων, περίπου 15 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκτιμάται ότι έχουν καεί περί τα 20 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και ελαιώνα.

«Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Νησέλια Μυτιλήνης. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες, 5 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφη Πετζετέλ», ανέφερε στην ενημέρωση της Υπηρεσίας στο Twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ