Σεισμός Αθήνα - Λέκκας: Αναμένουμε ισχυρό μετασεισμό τις επόμενες μέρες
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, προειδοποίησε ότι τις επόμενες μέρες αναμένουμε έναν ισχυρό μετασεισμό, ο οποίος θα είναι άνω των 4 Ρίχτερ, τονίζοντας, όμως, πως αυτό είναι φυσιολογικό.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφορικά με το θέμα της ασφάλειας των κτηρίων και σημείωσε πως η πλειονότητά τους στην Αθήνα είναι ανθεκτική σε μεγάλους σεισμούς.
«Η Αθήνα άντεξε και πάλι. Το 80% των κτηρίων αντέχουν σε μεγάλους σεισμούς. Υπάρχουν βέβαια και τα παραδοσιακά και ιστορικά κτίρια που θέλουν προσοχή».
Παρά τις διαφορετικές απόψεις των διατυπώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τους σεισμολόγους -και λόγω αυτού- ο ίδιος τόνισε πως υπάρχει ομοφωνία στις δύσκολες αυτές στιγμές από ολόκληρο τον κλάδο.
«Όλοι εμείς έχουμε ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο», είπε και έκανε κάλεσμα σε όλους τους σεισμολόγους να επιδείξουν κοινωνική ευθύνη.
Ώρες κοινής ησυχίας: Τέλος στον θόρυβο, τη μουσική και τις φωνές από τις 22:00 - Τι να προσέχετε
00:30
Με εκατοντάδες κλειστά σχολεία θα ξεκινήσει η εβδομάδα στη Γαλλία - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις
23:59
Απειλές δέχεται η γυναίκα που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης βιασμού στο πανεπιστήμιο Κορνέλ
23:49
Αδιαπέραστο το τείχος της Εθνικής: Δεν έχασε ούτε από τη Γερμανία και παραμένει στην κορυφή
23:40