Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα για το πανεπιστημιακό άσυλο
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου.
Φοιτητές και εργαζόμενοι από τους χώρους της Εκπαίδευσης συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, για να καταδικάσουν την απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
«Η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει το άσυλο θα πέσει στο κενό! Με κάθε τρόπο θα βάλουμε φρένο στα σχέδια καταστολής των αγώνων μας! Το άσυλο προστατεύει το αναφαίρετο δικαίωμά μας να συζητάμε, να αποφασίζουμε συλλογικά και να οργανώνουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή! Ποτέ δεν ήταν δεδομένο! Κατακτήθηκε με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες από φοιτητές και εργαζόμενους» αναφέρει σχετική ανακοίνωση Φοιτητικών Συλλόγων που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).
«Απορρίπτουμε τους κάλπικους καβγάδες ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, με τους βουλευτές του δεύτερου να εμφανίζονται προκλητικά ως δήθεν υπερασπιστές του ασύλου! Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου! Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πόρισμα Παρασκευόπουλου, την ένταση της καταστολής όχι μόνο συκοφάντησε το άσυλο, αλλά και άνοιξε το δρόμο για την κατάργησή του στην πράξη», προσθέτουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.
Η συγκέντρωση του ΜΑΣ ξεκίνησε στις 19:30, ενώ μία ώρα νωρίτερα είχαν προηγηθεί Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας και της επαρχίας. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, κατευθύνθηκε στη Βουλή και στη συνέχεια οι φοιτητές κατέληξαν στο Πολυτεχνείο προκειμένου να συνταχθεί ψήφισμα το οποίο θα παραδοθεί στις πρυτανικές αρχές.
Δεκάδες σύλλογοι φοιτητών και παρατάξεις εξέδωσαν ανακοινώσεις, ψηφίσματα και καταγγελίες ενάντια στο σχεδιασμό της κυβέρνησης, ενώ η ΕΑΑΚ, το Bloco, η Πορεία, οι Αγωνιστικές Κινήσεις και άλλες αριστερές παρατάξεις διαμηνύουν ότι «δεν θα περάσει» η κατάργηση του ασύλου.
Βρετανία: Ελεύθερος αφέθηκε ο άνδρας που πέταξε 3χρονο αγοράκι σε κλουβί με κροκόδειλους
13:06
Τόκιο: «Ήταν τρομακτικό, παιδιά έκλαιγαν» - Βίντεο από τη μεγάλη φωτιά στο σχολείο - 10 τραυματίες
12:57
Nτοκιμαντέρ για την ιστορική περιοδεία των Wham! στην Κίνα το 1985
12:56
Ο «Μεσικός» Στέφανος Καπίνο στο Allwyn Game Time
12:55