ΕΛΛΑΔΑ

Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» θυμάται το Μάτι και τις ιστορίες των ανθρώπων που βοήθησε αμέσως μετά την τραγωδία

Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» θυμάται το Μάτι και τις ιστορίες των ανθρώπων που βοήθησε αμέσως μετά την τραγωδία

Ένα χρόνο μετά την ανείπωτη τραγωδία και τη μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι, που άφησε ανοιχτές πληγές και έγινε η αιτία να χαθούν 102 ψυχές, η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» θυμάται τις ιστορίες των πυρόπληκτων που έχασαν τα πάντα και σήμερα προσπαθούν να «ξαναχτίσουν» τις ζωές τους.

Το σπίτι του Σπύρου Δουκουδάκη και της κόρης του Όλγας καταστράφηκε ολοσχερώς από την φονική πυρκαγιά. Τον περασμένο Δεκέμβρη επέστρεψαν στο Μάτι, μάζεψαν ό,τι γλίτωσε από τις φλόγες και φύτεψαν δέντρα στο απόλυτο μαύρο με την ελπίδα στις στάχτες και τα αποκαΐδια να δουν να ξεπροβάλλει ξανά η ζωή.

Κοντά στην οικογένεια Δουκουδάκη και στις εκατοντάδες πυρόπληκτες οικογένειες των Δήμων Ραφήνας και Μαραθώνα βρέθηκε, από τη πρώτη στιγμή, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός International Orthodox Christian Charities – I.O.C.C. με μια σειρά από ειδικά προγράμματα παροχής ειδών πρώτης ανάγκης και διαβίωσης.

Ο IOCC, ο οποίος στηρίζει επί 7 χρόνια τα προγράμματα της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», ηγήθηκε της προσπάθειας για την ενίσχυση των πυρόπληκτων οικογενειών, μαζί με τον οργανισμό Leadership 100, την Παγκρητική Ένωση Αμερικής και χιλιάδες Έλληνες που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και συνεισέφερε οικονομικά για να επουλωθούν οι πληγές από την καταστροφική πυρκαγιά.

Η ιστορία της οικογένειας Δουκουδάκη είναι μια από τις δεκάδες-αληθινές ιστορίες από τις πυρόπληκτες περιοχές της ανατολικής Αττικής…

Δείτε το βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ