ΕΛΛΑΔΑ

ΕΔΕ διέταξε ο Βασίλης Κικίλιας για το Παιδιατρικό Τμήμα στο νοσοκομείο Σάμου

ΕΔΕ διέταξε ο Βασίλης Κικίλιας για το Παιδιατρικό Τμήμα στο νοσοκομείο Σάμου
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 Εντολή διενέργειας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης έδωσε σήμερα, Τετάρτη (24/07/2019) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο Γενικό Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.), προκειμένου να προσδιοριστούν τυχόν υπάρχουσες ευθύνες σχετικά με τη μη κάλυψη με ιατρούς, κατά τον τρέχοντα μήνα, του Παιδιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου «Άγιος Παντελεήμων».

Το νοσοκομείο Σάμου αντιμετωπίζει σταθερά πρόβλημα υποστελέχωσης της Παιδιατρικής Κλινικής. Τον περασμένο Δεκέμβριο, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, καθώς υπήρχε μόνο μία παιδίατρος με μετακίνηση, με αποτέλεσμα να μην γίνονται ούτε εμβολιασμοί. Εξαιτίας της έλλειψης παιδιάτρου, το νοσοκομείο αδυνατούσε να πραγματοποιήσει ακόμη και φυσιολογικούς τοκετούς, κατήγγειλε τότε η ΠΟΕΔΗΝ.

Τώρα, από τις 12/07/2019, το νοσοκομείο έμεινε πάλι χωρίς παιδίατρο, λόγω άδειας της μοναδικής παιδιάτρου, η οποία εργαζόταν επί 8 μήνες, εφημερεύοντας κάθε μέρα, χωρίς να της χορηγούνται ρεπό και άδειες. Το νοσοκομείο έχει κενές τις τρεις οργανικές θέσεις παιδιάτρων που διαθέτει στον οργανισμό του και η μία παιδίατρος που υπηρετεί είναι με μετακίνηση από το ΚΕΦΥΑΠ.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με την ανάληψη των καθηκόντων του αποφάσισε για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης, να μετακινηθεί ο Διευθυντής Παιδιατρικής του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου Σάμου στο νοσοκομείο, μέχρι τις 19 Ιουλίου, οπότε και θα επέστρεφε η παιδίατρος από την άδειά της.

Ωστόσο, η λύση αυτή δεν ευοδώθηκε, καθώς ο υπό μετακίνηση παιδίατρος έλαβε άδεια για τις τέσσερις ημέρες που του εκδόθηκε η μετακίνηση από το Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, σύμφωνα με πληροφορίες. Έτσι, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αποφάσισε τη σύναψη σύμβασης έργου με δύο παιδιάτρους, διάρκειας δύο μηνών.

Πηγές του υπουργείου τότε, σημείωναν ότι πρόκειται να διερευνηθεί η διαδικασία που ακολουθήθηκε όσον αφορά το καθεστώς χορήγησης της άδειας. Επομένως, η εντολή για ΕΔΕ προφανώς σχετίζεται και με αυτό το γεγονός, πέρα από το ζήτημα των κενών στο νοσοκομείο.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ