ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Τανάγρα: Συνεχίζεται η «μάχη» της Πυροσβεστικής με τις φλόγες

Φωτιά Τανάγρα: Συνεχίζεται η «μάχη» της Πυροσβεστικής με τις φλόγες
EUROKINISSI

Συνεχίζεται η «μάχη» της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με την φωτιά που εκδηλώθηκε στις 16:38 το απόγευμα της Τετάρτης στην Ασωπία Τανάγρας. Η εικόνα είναι καλύτερη, όμως στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν μεγάλες δυνάμεις.

Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Μέχρι και το τελευταίο φως της χθεσινής μέρας επιχειρούσαν εκ περιτροπής 10 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, ενώ μεγάλη προσπάθεια έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς.

Στο μέτωπο αυτή την ώρα επιχειρούν κατάσβεση, συνολικά 174 πυροσβέστες με 42 οχήματα, ένα ερπυστριοφόρο της ΕΜΑΚ και 2 αεροσκάφη.

Από την πρώτη στιγμή μετέβη στο σημείο της πυρκαγιάς ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Π.Σ. αντιστράτηγος Κολοκούρης.

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων, απομακρύνθηκαν προληπτικά δύο μοναχοί από την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Τσάτσαρη, Ασωπίας Βοιωτίας και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ