Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Αργολίδα
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου σε δασική έκταση κοντά στην ιερά μονή Καρακαλά Ναυπλίου.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 17:00 στην περιοχή πάνω από τη Μονή Καρακαλά. Πάντως στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά, αλλά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.
Στο μέτωπο της φωτιάς επιχείρησαν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με οκτώ πυροσβέστες, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να ‘κρατήσουν' το πύρινο μέτωπο περίπου 600 μέτρα μακριά από την ιερά μονή και έτσι δεν χρειάστηκε να απομακρυνθούν οι μοναχές».
Όσον αφορά στο αν απειλήθηκαν από την φωτιά κατοικημένες περιοχές, ο δήμαρχος Ναυπλιέων είπε ότι «οι κοντινότερες κοινότητες βρίσκονται σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων».
SPONSORED
Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος 2026: Περιβάλλον 1- Ανθρωπότητα 364;
08:44
Ένας νεκρός και έξι αγνοούμενοι εξαιτίας έκρηξης σε ανθρακωρυχείο στην Κολομβία
08:44
«Καμία πρόοδος από την Αλάσκα» λέει ο Λαβρόφ παρά τις προθέσεις Πούτιν - Ζελένσκι για συμβιβασμούς
08:37
Εύβοια: Σφοδρή σύγκρουση φορτηγού με μηχανή στη Νέα Αρτάκη - Ένας τραυματίας
08:31