ΕΛΛΑΔΑ

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Aπροετοίμαστη η χώρα για την αντιμετώπιση της γρίπης

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Aπροετοίμαστη η χώρα για την αντιμετώπιση της γρίπης
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σχετικά με ελλείψεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας γρίπης που έχει ξεκινήσει και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο.

Έως τώρα μέσα σε λίγες μέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 5 άτομα ενώ υπάρχουν 35 περιπτώσεις νοσηλείας σε μονάδες εντατικής θεραπείας σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σε ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει πως είναι η πρώτη χρονιά φέτος που δεν υπήρξαν εκστρατείες ενημέρωσης, για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, με αποτέλεσμα η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού να είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

«Την ίδια ώρα, το Δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει, με τις δομές, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας περίθαλψης, να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Η αναμενόμενη εμφάνιση περιστατικών με βαριές επιπλοκές, θα επιβαρύνει σημαντικά τις υπάρχουσες δομές που λειτουργούν οριακά.

Επίσης παρά το γεγονός ότι η επιδημία της γρίπης ήταν αναμενόμενη, το υπουργείο Υγείας, δεν είχε πάρει εγκαίρως μέτρα, για την εξασφάλιση επιπλέον κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με αποτέλεσμα το τελευταίο χρονικό διάστημα να αυξηθεί δραματικά η λίστα αναμονής-είχε φτάσει τους 70 ασθενείς την ημέρα- και κάποιοι συνάνθρωποί μας άφησαν την τελευταία τους πνοή περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι.

Ο ΙΣΑ ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να δείξει την αρμόζουσα σοβαρότητα και να σταματήσει με τις παραλείψεις και τον κακό σχεδιασμό, να θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια υγεία», αναφέρει η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Διαβάστε ακόμα:

Και πέμπτος θάνατος μέσα σε λίγες μέρες από τη γρίπη- Συναγερμός από το ΚΕΕΛΠΝΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ