ΕΛΛΑΔΑ

Δοκιμαστικά SMS από την υπηρεσία 112: Πότε και πού θα σταλούν

Δοκιμαστικά SMS από την υπηρεσία 112: Πότε και πού θα σταλούν
Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Ξεκινάει δοκιμαστικά την Τετάρτη η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσης 112 από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει στις 10 Ιουλίου ότι θα γίνει άμεσα η ενεργοποίηση του 112, σε δοκιμαστική βάση, μέχρι το τέλος του έτους, οπότε και θα λειτουργήσει κανονικά.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΓΓΠΠ, την Τετάρτη, θα γίνει η πρώτη δοκιμαστική εκπομπή μηνυμάτων SMS του 112, στην περιοχή της Σύρου για ένα δίωρο, από τις 14:00 έως τις 16:00.

Η δοκιμαστική αυτή εκπομπή επιλέχτηκε ως μία ενδιάμεση λύση μέχρι την ολοκληρωμένη λειτουργία του 112 στο τέλος του έτους.

Στο πλαίσιο αυτό, συστήθηκαν ομάδες εργασίας από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με τη συνεργασία και των παρόχων της κινητής τηλεφωνίας για να προχωρήσουν το έργο.

Σύμφωνα με πηγές της ΓΓΠΠ, από τις 10 Αυγούστου, που θα συμπληρωθεί ένας μήνας από τη δέσμευση του πρωθυπουργού, το 112 θα λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα, σε όλη την Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ