ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Ισόβια στους δολοφόνους του 25χρονου

Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Ισόβια στους δολοφόνους του 25χρονου
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε ποινές ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκαν οι δυο αλλοδαποί, ο Πακιστανός και ο Ιρανός που σκότωσαν τον Δεκαπενταύγουστο του 2018 τον 25χρονο Νίκο Μουστάκα στο λόφο του Φιλοπάππου, στην προσπάθειά τους να τον ληστέψουν.

Ειδικότερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, 17 έτη και 6 μήνες τον 29χρονο Πακιστανό και επίσης ισόβια, 11 έτη και 6 μήνες τον 26χρονο Ιρανό, οι οποίοι κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Νωρίτερα την ενοχή των κατηγορουμένων είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας. «Από την ακροαματική διαδικασία την εξέταση των μαρτύρων τις απολογίες των κατηγορουμένων τα αναγνωστέα έγγραφα και κυρίως την ιατροδικαστική έκθεση, κατά τη γνώμη μου αποδείχθηκε ότι τέλεσαν ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού δεδομένου ότι τόσο από τις καταθέσεις προέκυψε η βίαιη ώθηση του θύματος προς το γκρεμό και μάλιστα η ώθηση του σε απόσταση 12 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν αρχικά καθώς τον είχαν πιάσει από τους ώμους και προτείνω να κηρυχθούν ένοχοι», είπε στην αγόρευση της η εισαγγελική λειτουργός.

Τις απολογίες των κατηγορουμένων είχε διακόψει το ξέσπασμα της τραγικής μητέρας αλλά και τα δάκρυα του Πακιστανού μεταφραστή, που δεν άντεξε την συναισθηματική φόρτιση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ