ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλάκιση Κορκονέα: Φόβοι της ΕΛΑΣ για επιθέσεις και επανεμφάνιση τρομοκρατικών οργανώσεων

Αποφυλάκιση Κορκονέα: Φόβοι της ΕΛΑΣ για επιθέσεις και επανεμφάνιση τρομοκρατικών οργανώσεων
EUROKINISSI

Φόβους για επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα ακόμα και σε ανθρώπινους στόχους μετά την αποφυλάκιση του δολοφόνου του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου, εκφράζουν ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Οι εκτιμήσεις τους είναι ότι συγκεκριμένος χώρος θα αντιδράσει έντονα στην - αδικαιολόγητη - αποφυλάκιση του Κορκονέα και θα υπάρξουν καταδρομικές επιθέσεις, κυρίως σε αστυνομικά τμήματα.

Ήδη έχει δοθεί εντολή να αυξηθούν τα μέτρα γύρω από αστυνομικούς στόχους και κυρίως σε τμήματα όπως των Εξαρχείων, Ακροπόλεως και Καισαριανής, ενώ έχει δοθεί εντολή για επαγρύπνηση και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Φυσικά, κανένας δεν αποκλείει επίθεση και σε κάποιο άλλο κτήριο της αστυνομίας αν αποτελεί στόχο με χαμηλό επιχειρησιακό ρίσκο για τις ομάδες. Επίσης, έχουν δοθεί εντολές για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας σε αστυνομικούς, οι οποίοι περιπολούν, κυρίως, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. είπε χαρακτηριστικά στο CNN Greece: «Ίσως κάποιοι να θελήσουν να εκμεταλλευτούν την έντονη δυσφορία και αντίδραση για την αποφυλάκιση του δολοφόνου Κορκονέα για να συσπειρώσουν τον χώρο αντιεξουσιαστών και να δημιουργήσουν βίαιες καταστάσεις».

Πάντως, το πιο ανησυχητικό για την ΕΛ.ΑΣ. είναι η πιθανή επανεμφάνιση τρομοκρατικών οργανώσεων με χτύπημα ακόμη και σε ανθρώπινο στόχο. Άλλωστε, οργάνωση, που στο παρελθόν έχει προσπαθήσει να χτυπήσει αστυνομικό δυο φορές, έχει πέσει σε «βαθιά σιωπή» τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο με αφορμή την αποφυλάκιση Κορκονέα να εμφανιστούν νέες οργανώσεις πίσω από τις οποίες να βρίσκονται παλιά πρόσωπα που θα παρουσιαστούν, όμως, με νέες «σφραγίδες» και νέες «ταυτότητες».

Ο ίδιος αναλυτής συνέχισε λέγοντας στο CNN Greece: «Το 2008 μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου δημιουργήθηκε μια δεξαμενή ατόμων που με αφορμή τη δολοφονία του 15 χρόνου Αλέξη δημιούργησαν τρομοκρατικές οργανώσεις που κυριάρχησαν τα επόμενα χρόνια και μάλιστα απαρτίζονταν από νεαρά άτομα. Τώρα, κανένας δεν αποκλείει να βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε ένα τέτοιο φαινόμενο με αφορμή, αυτή τη φορά, την αποφυλάκιση του δολοφόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ