ΕΛΛΑΔΑ

Χρηματισμός υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Χρηματισμός υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το τραπεζικό στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Ζαφειρόπουλος ύστερα από την πεντάωρη απολογία του.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος αρνήθηκε πως ζήτησε 100.000 από αγρότη στη Θήβα για να ξεμπλοκάρει χρήματα από προγράμματα ΕΣΠΑ. Επιπλέον, αρνήθηκε πως είχε πάρει κάποια άλλα χρήματα το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Στην απολογία του ο κ. Ζαφειρόπουλος υποστήριξε την εκδοχή της σκευωρίας. Συγκεκριμένα, είπε πως ο άνθρωπος που τον κατήγγειλε το έκανε αυτό για να έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση σε δική του φορολογική υπόθεση.

"Δεν ήταν για μένα τα χρήματα αλλά για τη γυναίκα μου που είναι φοροτεχνικός"

Με αυτή τη φράση ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, προσπάθησε να δικαιολογήσει στους αστυνομικούς πως βρέθηκε με τα προσημειωμένα χρήματα τηςμίζας στα χέρια.

Οι αστυνομικοί του εσωτερικών υποθέσεων κινηματογραφούσαν όλη τη σκηνή όπου ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος πήγε στο προγραμματισμένο ραντεβού με τον αγρότη για να παραλάβει μέρος τον χρημάτων που είχε ζητήσει προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» χρήματα του ΕΣΠΑ που του είχαν εγκριθεί.

zafeiropoulos1

Το σκανδαλώδες στην υπόθεση είναι ότι ο αγρότης συνολικά χρειάστηκε να δώσει μίζα σε 5 διαφορετικά άτομα καθώς κάθε φορά ο ένας τον έστελνε στον άλλο. Και μάλιστα όλοι τους είναι υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών και του ΣΔΟΕ. Το τραγελαφικό, μάλιστα σε μια περίπτωση ήταν ότι οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ είχαν πάει οι ίδιοι στην επαρχιακή πόλη που διαμένει ο αγρότης για να παραλάβουν τα χρήματα λέγοντας του: " ήρθαμε εμείς για να μην ταλαιπωρήσε και τρέχεις στην Αθήνα"

Είναι χαρακτηριστικό ότι υψηλόβαθμος αξιωματικών έλεγε χθες πως αν δεν είχε κάνει την καταγγελία ο αγρότης τότε το κύκλωμα θα συνέχιζε να του αρπάζει λεφτά καθώς οι κατηγορούμενοι κατάλαβαν ότι ήταν " η κότα με τα χρυσά αυγά"

Τον διέγραψαν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Εν τω μεταξύ, σε διαγραφή του Γιάννη Ζαφειρόπουλου προχώρησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι με αφορμή τη σύλληψή του για δωροληψία.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενος από τους Οικολόγους Πράσινους, με απόφαση της Πολιτικής Κίνησης στην οποία ανήκει, έπαψε να είναι μέλος τωνΟικολόγων Πράσινων, όπως ανακοίνωσε η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων η οποία συνεδρίασε χθες με αφορμή τη σύλληψή του.

Το χρονικό της σύλληψης

Ο καταγγέλλων ενημέρωσε τις διωκτικές αρχές, οι οποίες φρόντισαν και να δέσουν την υπόθεση. Έδωσαν στον καταγγέλλοντα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία και θα παρέδιδε στον καταγγελλόμενο. Το ραντεβού έγινε στη Βαρβάκειο αγορά όπου ο Ζαφειρόπουλος παρέλαβε το ποσό που ζήτησε από τον επιχειρηματία.

Ακολούθησε η άμεση επέμβαση των αρχών και οι αδιάφθοροι που τον παρακολουθούσαν, τον συνέλαβαν. Όπως διαπιστώθηκε εργάζεται στα κεντρικά γραφεία τράπεζας και είχε θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του Ιανουαρίου με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβαστε ακομα:

Τι απαντά για τη μίζα ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ

Συνελήφθη υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για κύκλωμα που ζητούσε μίζες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ