ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Μακρή: Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από το αυτοκίνητο των δολοφόνων

Δολοφονία Μακρή: Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από το αυτοκίνητο των δολοφόνων

Ολοκληρώθηκαν από τις ελληνικές Αρχές οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ζητηθεί η έκδοση στη χώρας μας του βασικού συνεργού του εκτελεστή του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 στη Βούλα.

Ο συνεργός συνελήφθη στη Βουλγαρία κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο σπίτι στο οποίο κρυβόταν.

Πρόκειται για τον αδελφό του δράστη της δολοφονίας ο οποίος ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ της εκτέλεσης ενώ συμμετείχε και στις προπαρασκευαστικές ενέργειες.

Όπως είχε αποτυπωθεί σε βίντεο κλειστού κυκλώματος αλλά και σε φωτογραφίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece, οι δράστες επέβαιναν σε νοικιασμένο αυτοκίνητο και αφού πέρασαν μια φορά έξω από το σπίτι του επιχειρηματία, κατόπιν ο ένας εξ αυτών κατέβηκε και μετέβη με τα πόδια στο σημείο όπου ήταν σταθμευμένο το όχημα του άτυχου Γιάννη Μακρή.

Αφού τον εκτέλεσε, επέστρεψε εκεί που τον περίμενε ο αδελφός του και συνεργός του. Όπως μάλιστα είχε δείξει η έρευνα των ελληνικών αρχών, τα δυο αδέλφια είχαν έρθει στην Αθήνα για τη δολοφονία λίγες μέρες πριν την εκτέλεση. Η είσοδος του εκτελεστή σε μαγαζί με ρούχα στη Γλυφάδα όπου και μετέβη για να αγοράσει στην ουσία αυτά που φορούσε στη δολοφονία, καταγράφτηκε από κάμερα ασφαλείας του καταστήματος.

Τα καρτελάκια από την αγορά είχαν βρεθεί στο ξενοδοχείο που είχαν διαμείνει οι δράστες. Μυστήριο ωστόσο παραμείνει το ποιός ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή για την εκτέλεση καθώς είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι αυτή αποδίδεται σε πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ