ΕΛΛΑΔΑ

Διαρροή φρέον έκανε μπλε το νερό στον Εύοσμο

Διαρροή φρέον έκανε μπλε το νερό στον Εύοσμο

Fake news αποδείχτηκε η είδηση με το μπλε νερό στον Εύοσμο, καθώς ιδιοκτήτης καταστήματος μπέρδεψε τη διαρροή φρέον από τον ηλιακό του θερμοσίφωνα με το νερό από την ΕΥΑΘ και στη συνέχεια ανέβασε το βίντεο σε κοινωνικά δίκτυα.

Το βίντεο κυκλοφόρησε ευρέως σε κοινωνικά δίκτυα αλλά κατέβηκε από το λογαριασμό του ιδιοκτήτη καταστήματος όταν αντελήφθη τη γκάφα του.

Όπως εξηγεί στο Grtimes o Γιώργος Αρχοντόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων της ΕΥΑΘ «ο ηλιακός του θερμοσίφωνας, που περιβάλλεται από ένα στρώμα μπλε υγρού (για να μην παγώνει τον χειμώνα), είχε κάποια διαρροή. Όταν η πίεση στο δίκτυο του ηλιακού είναι καλή, το νερό δεν εισρέει στο εσωτερικό του θερμοσίφωνα. Τώρα όμως επειδή άδειασε το δίκτυο της ΕΥΑΘ, έπεσε η πίεση στο εσωτερικό του θερμοσίφωνα και λόγω της διαρροής που είχε ο άνθρωπος στον ηλιακό του, έγινε αναρρόφηση του μπλε υγρού και στη συνέχεια το κατέβασε στο σωλήνα του ζεστού νερού».

Μάλιστα, ο κ. Αρχοντόπουλος αναφέρει ότι στις 9:15, όταν κι ανέβηκε το συγκεκριμένο βίντεο, «στον Εύοσμο δεν στέλναμε νερό. Αφότου του εξηγήσαμε τι ακριβώς συνέβη, ο ίδιος προς τιμήν του, κατέβασε το βίντεο και ζήτησε συγγνώμη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ