ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Στο έλεος του καύσωνα η χώρα - Πού και πότε ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 42 βαθμούς

Καιρός: Στο έλεος του καύσωνα η χώρα - Πού και πότε ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 42 βαθμούς
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δύσκολες αναμένονται οι επόμενες ώρες καθώς η θερμοκρασία θα χτυπήσει «κόκκινο» και ο δείκτης δυσφορίας σε αρκετές περιοχές θα είναι πολύ αυξημένος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται σήμερα, Παρασκευή, το κύμα των υψηλών θερμοκρασιών, το οποίο θα διαρκέσει και θα κορυφωθεί το Σάββατο.

Τις θερμές ώρες του Σαββάτου, κυρίως στα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 04/08 και από τα βόρεια, αναμένεται σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων στα ανατολικά, σύμφωνα με το meteo.gr.

Την Παρασκευή 02/08 οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 37 – 38 ⁰C, ενώ αυξημένος θα είναι ο δείκτης δυσφορίας σε αρκετές περιοχές και πολύ αυξημένος στην περιοχή της Θεσσαλίας και τοπικά στη Δυτική Στερεά και την Ανατολική Ρόδο, σε αντίθεση με την περιοχή του Αιγαίου, όπου οι βόρειοι άνεμοι διατηρούν το δείκτη σε χαμηλά επίπεδα.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία στους χάρτες που ακολουθούν:

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, η θερμότερη ημέρα του κύματος ζέστης, θα είναι το Σάββατο 03/08, όπου η μέγιστη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα ξεπεράσει τους 36 ⁰C (Χάρτης 3), με τις υψηλότερες τιμές να φτάνουν στη Θεσσαλία τους 41 – 42 ⁰C και στην Ανατολική Στερεά (Βοιωτία) τους 39 – 40 ⁰C.

Πρόγνωση για σήμερα

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για σήμερα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά και υψηλές θερμοκρασίες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 24 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 39-40 βαθμούς Κελσίου), 21 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Δυτική Στερεά έως τους 38 – 39 βαθμούς Κελσίου), 26 έως 33 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη τοπικά έως τους 39 βαθμούς Κελσίου), 25 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και ζέστη, με λίγες νεφώσεις στα γύρω ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

thermokrasies


Πηγή: meteo.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ