ΕΛΛΑΔΑ

Μπαράζ κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό

Μπαράζ κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό
EUROKINISSI / ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συνεχίστηκαν σήμερα οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό, οι οποίες εντάθηκαν την Παρασκευή με την πορεία που πραγματοποίησαν οι οικοδόμοι, αλλά και τη συγκέντρωση των αγροτών στον Προμαχώνα.

Τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και η ΓΣΕΕ δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή τους στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση με τους εργοδοτικούς φορείς συμφώνησαν γι' αυτό ερήμην των εργαζομένων.

Την Παρασκευή, εξάλλου, οι οικοδόμοι έκαναν κάτι περισσότερο από αισθητή την παρουσία τους στους δρόμους της Αθήνας, όπου βγήκαν με στεφάνια στα χέρια και κουβαλώντας ένα φέρετρο.

Οι οικοδόμοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό καθώς, όπως δηλώνουν, θα οδηγήσει στη οικονομική τους εξόντωση άλλα και στην αβεβαιότητα για το μέλλον των ίδιων και των οικογενειών τους.

Περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας από τους κυβερνώντες να πάρουν πίσω το «νόμο-λαιμητόμο».

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι έκαψαν φέρετρο και στεφάνια μπροστά στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας.

Έντονη είναι και η κινητοποίηση των αγροτών. Περισσότερα από 700 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Παύλο Αραμπατζή ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ «η ουρά πολλών χιλιομέτρων που έχει σχηματιστεί στην είσοδο της Ελλάδας δεν οφείλεται σε δικές μας κινήσεις, αλλά στο γεγονός ότι η έλλειψη ανθρώπων στο τελωνείο της χώρας μας δεν ευνοεί την άμεση εξυπηρέτηση των οδηγών νταλικών που θέλουν να πατήσουν επί ελληνικού εδάφους».

Ο κ. Αραμπατζής υποστήριξε ότι τα τρακτέρ θα παραμείνουν στο σημείο για όσο καιρό χρειαστεί, σημειώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά «είπαν ότι θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό αρχές του Φλεβάρη και στέλνουμε το μήνυμα ότι θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις μέσα από τα τρακτέρ μας, νύχτα και ημέρα».

Κατεβαίνουν στην Αθήνα οι αγρότες

Την ίδια στιγμή σε συγκέντρωσή τους στη Θεσσαλονίκη, αυτοί που συντάσσονται με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις για τις 20 Ιανουαρίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28του τρέχοντος μήνα, οπότε και εγκαινιάζεται η Agrotica και στη συνέχεια κάθοδο στην Αθήνα.

Τονίζεται, ότι η Πρωτοβουλία Αγροτών συνεδριάζει την Κυριακή το βράδυ στην Βέροια, προκειμένου να αποφασίσει το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων.

Σε εγρήγορση βρίσκονται και οι αγρότες - κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία, με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Λάρισας Ρίζο Μαρούδα, να τονίζει ότι «αρχές της επόμενης εβδομάδας θα οριστικοποιηθεί ο ακριβής τρόπος που θα δράσουμε, όπως επίσης και θα επικυρωθούν τα σημεία που θα βγάλουμε τα τρακτέρ μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ