Διαρροή πετρελαιοειδών σε ακινητοποιημένο πλοίο στη Θήρα
Ρύποι πετρελαιοειδών και σκωριά, εντοπίστηκαν κατά μήκος του ειδικού φράγματος που είχε τοποθετηθεί στο Ε/Γ-Ο/Γ «OLYMPUS» σημαίας Κύπρου στη Θήρα, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί με εντολή του τοπικού Λιμεναρχείου την 1η Αυγούστου.
Η ανάδοχος εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων και προστασίας περιβάλλοντος είχε τοποθετήσει από την πρώτη ημέρα περιμετρικά του πλοίου πλωτό φράγμα συνολικού μήκους 400 μέτρων καθώς και δύο απορροφητικά μαξιλάρια για προληπτικούς λόγους.
Η εταιρία μετά τη διαπίστωση των πετρελαιοειδών, τοποθέτησε και δεύτερη σειρά πλωτού φράγματος μήκους 160 μέτρων, απορροφητικές πετσέτες και επιπλέον απορροφητικά φράγματα, προκειμένου να διασφαλιστεί η περιοχή με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το Λιμενικό, ο εξουσιοδοτημένος Επιθεωρητή Κ.Γ.Ε. PARIS MOU Σύρου, με τη συνδρομή δύο επιθεωρητών - ναυπηγών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά προχώρησαν σε επιθεώρηση το πλοίου.
Από τις έρευνες διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις και παρατηρήσεις στον τομέα των Δ.Σ. SOLAS, LOAD LINES, MLC 2006, MARPOL & ISM CODE οι οποίες δικαιολογούν την κράτηση του πλοίου, και από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.
Ο Κρις Μπράουν καλείται να πληρώσει 13 εκατ. δολάρια μετά από επίθεση σκύλου σε οικιακή βοηθό
08:20
Τραμπ: «Πολύ καλές επαφές» ΗΠΑ και Ιράν στο Κατάρ - Ορμούζ και ιρανικά κεφάλαια στο επίκεντρο
08:19
Αστροναύτες της NASA στο εξωτερικό του ΔΔΣ για επιδιορθώσεις
08:17
Στο «κόκκινο» η κίνηση: Χαμηλές ταχύτητες σε Κηφισό και Αττική Οδό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
08:14