ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Απόδοση ευθυνών ζητάει ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε από πτώση μπασκέτας

Χίος: Απόδοση ευθυνών ζητάει ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε από πτώση μπασκέτας
Youtube/Screengrab

Να αποδοθούν ευθύνες ζητά ο πατέρας του 19χρονου Σταύρου που έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από μπασκέτα στη Χίο.

Μεταξύ άλλων, ο πατέρας ζήτησε από την πολιτεία να βρει τα σφάλματα και να αποδώσει ευθύνες.

«Ήταν η κακιά στιγμή. Δεν έχω να πω τίποτα για το περιστατικό. Να φροντίσει η πολιτεία να βρει τα σφάλματα και να αποδώσει τις ευθύνες εκεί που πρέπει. Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω. Ήταν θέλημα Θεού» δήλωσε μιλώντας στο OPEN.



Από την άλλη, ο παππούς του 19χρονου περιέγραψε τη στιγμή που έμαθε για το συμβάν αναφέροντας:

«Μου τηλεφώνησε το βράδυ της Κυριακής η κόρη μου και μου είπε ότι δεν έχει καλά νέα για τον Σταύρο. Μου είπε ότι έπεσε η μπασκέτα πάνω του και είναι στο νοσοκομείο. Ο Σταύρος ήταν ένα παιδί με πολύ μεγάλες προοπτικές. Ήταν ευφυής. Ήταν πολύ ταλαντούχος. Ήταν πράος και ήρεμος. Δυστυχώς ήταν πολύ άτυχος. Ούτε που φανταζόμουν ποτέ ότι θα του συνέβαινε κάτι τέτοιο».

Οι μπασκέτες είχαν τοποθετηθεί το 1988

Σύμφωνα με δημοσίευμα του politischios.gr, οι μπασκέτες είχαν τοποθετηθεί στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και συγκεκριμένα το 1988 επί πρώην δήμου Βροντάδου από την Τεχνική Εταιρεία του δήμου.

chios


Πηγή: politischios.gr

Από τότε έως και τις αρχές του 2000, οι μπασκέτες παρέμεναν στο σημείο χωρίς καμία πρόνοια για συντήρηση της βάσης τους. Το 2002, πάρθηκε η απόφαση της αντικατάστασής τους, όμως αυτή -για άγνωστο λόγο- δεν εφαρμόστηκε ποτέ, παρότι είχε ψηφιστεί και σχετικό κονδύλι.

Το μόνο που έγινε το 2002, όπως εξηγούν στο ίδιο μέσο, παράγοντες του Δήμου Χίου, ήταν η τσιμεντόστρωση του χώρου αφού μέχρι πριν υπήρχε χώμα στο έδαφος.

Ουσιαστικά από το 1988 μέχρι και σήμερα οι μπασκέτες δεν ελέγχθηκαν για τυχόν προβλήματα στη βάση, όπως αυτό της διάβρωσης, αφού απέχουν μόλις μερικά μέτρα από τη θάλασσα.

Ως προς τη θεμελίωση των μπασκετών, ο πιο εκτενής έλεγχος, δείχνει ότι το πιθανότερο είναι να έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα από τον νόμο, καθώς αυτό που οδήγησε στην πτώση της μπασκέτας ήταν η διάβρωση των μεταλλικών σωλήνων που στήριζαν όλη την κατασκευή.

Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα, κατά τους μηχανικούς, ήταν αδύνατο να εντοπιστεί εξωτερικά, ενώ η έρευνα βρίσκεται συνεχώς σε εξέλιξη.

Σε ό,τι αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ο χώρος ανήκει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου και έχει μισθωθεί από τον Δήμο Χίου μαζί με το ακίνητο της περιοχής προκειμένου να δημιουργηθεί Κέντρο Ομηρικής Προβολής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ