ΕΛΛΑΔΑ

Αγωνία για την εξαφανισμένη αστροφυσικό: «Κλειδί» το κινητό της 35χρονης Βρετανίδας

Αγωνία για την εξαφανισμένη αστροφυσικό: «Κλειδί» το κινητό της 35χρονης Βρετανίδας

Κορυφώνεται η αγωνία για την 35χρονη Βρετανίδα αστροφυσικό, καθώς συμπληρώθηκαν 48 ώρες από την εξαφάνισή της στην Ικαρία.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται από τις Αρχές δεν έχει βρεθεί ακόμα κανένα ίχνος της Natalie.

Από το βράδυ της Τρίτης έχει μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να εντοπίσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας.

Οι ειδικοί της Αστυνομίας θα προσπαθήσουν να λύσουν το μυστήριο του κινητού τηλεφώνου, το οποίο, ενώ έδειχνε ότι ήταν κλειστό από προχθές το απόγευμα, ξαφνικά την Τρίτη έδωσε ξανά σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας, που είναι απέναντι από την περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, όπου εντοπίζονται οι έρευνες.

Αμέσως, έγινε προσπάθεια γεωεντοπισμού από την εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας, η οποία δεν απέφερε καρπούς, γι' αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μετάβαση στην Ικαρία του κλιμακίου της ΔΙΔΑΠ.

Παράλληλα, συνεχίζονται, από αστυνομικούς, πυροσβέστες και εθελοντές, οι έρευνες, με τη συνδρομή και ελικοπτέρου της Αστυνομίας στη δύσβατη περιοχή Κεραμέ, ενώ με τη φωτογραφία της αστροφυσικού αναζητούν ταυτόχρονα κάποιον που μπορεί να την είδε και ίσως να βοηθήσει στον εντοπισμό της.

«Το κινητό είναι κοντά στο ξενοδοχείο»

Ο Μιχάλης Χριστοδούλου, επικεφαλής διασωστών Ικαρίας μίλησε στο Open αποκάλυψε πού βρέθηκε το τελευταίο στίγμα του κινητού τηλεφώνου.



«Σε δύσβατη περιοχή το στίγμα»

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου όπου έμενε η γυναίκα με τον σύντροφό της μίλησε στο sigmalive και επιβεβαίωσε την είδηση περί εντοπισμού κηλίδων αίματος στο δωμάτιο όπου διέμενε η Αγγλοκύπρια με τον σύντροφό της.

«Όντως εντοπίστηκαν λίγες κηλίδες αίματος σε τρία διαφορετικά σημεία. Εντοπίστηκαν λίγες κηλίδες αίματος στο μαξιλάρι, στο σεντόνι καθώς και μπροστά από τον καθρέφτη», είπε ο ξενοδόχος.

Πάντως ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι οι κηλίδες αίματος δεν παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια, σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση, καθώς ήταν πάρα πολύ λίγες σε συγκεκριμένα σημεία.

«Μάλλον θα πρόκειται για ρινορραγία».

Οι φωνές από το δωμάτιο

Σύμφωνα με το sigmalive, η καμαριέρα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε η γυναίκα με τον σύντροφό της, ανέφερε στον ξενοδόχο και την ΕΛ.ΑΣ. πως ένα βράδυ πριν χαθούν τα ίχνη της Natalie, είχε ακούσει φωνές από το δωμάτιο.

«Άκουσα κάποιες φωνές το προηγούμενο βράδυ. Σε έλεγχό μου στο δωμάτιο διαπίστωσα ότι υπήρχε σεντόνι απλωμένο στον καναπέ του υπνοδωματίου, κάτι που ίσως παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι κοιμήθηκε σε ξεχωριστούς χώρους το προηγούμενο βράδυ», είπε η καμαριέρα στον ξενοδόχο Θοδωρή Θεοδωράκη.

Αγωνιώδεις εκκλήσεις

Ο σύντροφός της απηύθυνε έκκληση στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αλλά και στους τεχνολογικούς κολοσσούς, να συνδράμουν ώστε να εντοπιστεί το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου το οποίο ήταν ανοιχτό.

«Χρειάζομαι από την Google και το Facebook να αποκαλύψουν την τοποθεσία του κινητού της κοπέλας. Το κινητό της είναι ανοιχτό για περισσότερες από 24 ώρες και αδυνατούμε να βρούμε την ακριβή της τοποθεσία. Σταματήσαμε να την καλούμε για να κρατήσει η μπαταρία», δήλωσε ο σύντροφος της 35χρονης αστροφυσικού μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, η αδερφή της, με μια ανάρτηση στο Facebook ζητάει και εκείνη, αν κάποιος γνωρίζει κάτι για την υπόθεση, να επικοινωνήσει με τις Αρχές.

Ζητάει επίσης, να μην καλούν την εξαφανισμένη αδερφή της στο κινητό της, όσοι έχουν τον αριθμό, καθώς έτσι θα τελειώσει η μπαταρία του τηλεφώνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ