ΕΛΛΑΔΑ

Ικαρία: Καταπλακωμένο από βράχο το πτώμα της 34χρονης αστροφυσικού

Ικαρία: Καταπλακωμένο από βράχο το πτώμα της 34χρονης αστροφυσικού

Ένας εθελοντής πυροσβέστης εντόπισε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, το πτώμα της 34χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού που αγνοείτο από το πρωί της Δευτέρας στην Ικαρία.

 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η γυναίκα ήταν καταπλακωμένη από βράχο στο βάθος μιας χαράδρας 20 μέτρων σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το δωμάτιο που διέμενε με τον Κύπριο σύντροφό της στη θέση έξω Φάρος της περιοχής Κεραμέ, όπου εστιάζονταν οι έρευνες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο σημείο αυτό είχε εντοπιστεί και το τελευταίο σήμα του κινητού τηλέφωνό της, γι’ αυτό η έρευνα είχε επικεντρωθεί εκεί.



Στο σημείο αναμένεται ιατροδικαστής ο οποίος θα κάνει αυτοψία, προκειμένου να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες ενέργειες για την εξακρίβωση των αιτιών του θανάτου.

Σύμφωνα με τον διασώστη Βαγγέλη Κριαρά που μίλησε στο Open TV, ένας βράχος αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε τη Natalie Christopher.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η 34χρονη Natalie Christopher, αστροφυσικός από τη Βρετανία, πήγε στην Ικαρία- στην περιοχή Κεραμέ- με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της στις 3 Αυγούστου και επρόκειτο να αναχωρήσουν τη Δευτέρα (5/8) για την Κύπρο μέσω Αθήνας.

Το πρωί της Δευτέρας 5 Αυγούστου, όταν ξύπνησε ο 38χρονος, της τηλεφώνησε γιατί έλειπε. Στην τελευταία τους συνομιλία - σύμφωνα με τον Κύπριο σύντροφό της - η Natalie ανέφερε πως είχε πάει για τρέξιμο.

Η ώρα, όμως, περνούσε και η 34χρονη δεν επέστρεφε. Ο σύντροφός της υποστηρίζει πως προσπάθησε ξανά να μιλήσει μαζί της, ωστόσο, η ίδια δεν απαντούσε.

Έτσι, ο σύντροφός της δήλωσε την εξαφάνισή της στις 12:40 το μεσημέρι της Δευτέρας (5/8) στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κηρύκου.

Από το βράδυ της Τρίτης είχε μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να εντοπίσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας.

Οι αστυνομικές Αρχές του νησιού φέρονται να εντόπισαν κηλίδες αίματος στο κρεβάτι του ζευγαριού.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί αν το αίμα που βρέθηκε οφείλεται σε φυσικά αίτια ή σε κάποιο χτύπημα. Σύμφωνα με τον σύντροφό της, το πρωί εκείνης της ημέρας είχε ανοίξει η μύτη της 34χρονης.

«Το κινητό είναι κοντά στο ξενοδοχείο»

Ο Μιχάλης Χριστοδούλου, επικεφαλής διασωστών Ικαρίας μιλώντας νωρίτερα στο Open αποκάλυψε πού βρέθηκε το τελευταίο στίγμα του κινητού τηλεφώνου.



«Σε δύσβατη περιοχή το στίγμα»

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου όπου έμενε η γυναίκα με τον σύντροφό της μίλησε στο sigmalive και επιβεβαίωσε την είδηση περί εντοπισμού κηλίδων αίματος στο δωμάτιο όπου διέμενε η Αγγλοκύπρια με τον σύντροφό της.

«Όντως εντοπίστηκαν λίγες κηλίδες αίματος σε τρία διαφορετικά σημεία. Εντοπίστηκαν λίγες κηλίδες αίματος στο μαξιλάρι, στο σεντόνι καθώς και μπροστά από τον καθρέφτη», είπε ο ξενοδόχος.

Πάντως ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι οι κηλίδες αίματος δεν παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια, σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση, καθώς ήταν πάρα πολύ λίγες σε συγκεκριμένα σημεία.

«Μάλλον θα πρόκειται για ρινορραγία».

Οι φωνές από το δωμάτιο

Σύμφωνα με το sigmalive, η καμαριέρα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε η γυναίκα με τον σύντροφό της, ανέφερε στον ξενοδόχο και την ΕΛ.ΑΣ. πως ένα βράδυ πριν χαθούν τα ίχνη της Νάταλι, είχε ακούσει φωνές από το δωμάτιο.

«Άκουσα κάποιες φωνές το προηγούμενο βράδυ. Σε έλεγχό μου στο δωμάτιο διαπίστωσα ότι υπήρχε σεντόνι απλωμένο στον καναπέ του υπνοδωματίου, κάτι που ίσως παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι κοιμήθηκε σε ξεχωριστούς χώρους το προηγούμενο βράδυ», είπε η καμαριέρα στον ξενοδόχο Θοδωρή Θεοδωράκη.

Αγωνιώδεις εκκλήσεις

Ο σύντροφός της απηύθυνε έκκληση στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αλλά και στους τεχνολογικούς κολοσσούς, να συνδράμουν ώστε να εντοπιστεί το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου το οποίο ήταν ανοιχτό.

«Χρειάζομαι από την Google και το Facebook να αποκαλύψουν την τοποθεσία του κινητού της κοπέλας. Το κινητό της είναι ανοιχτό για περισσότερες από 24 ώρες και αδυνατούμε να βρούμε την ακριβή της τοποθεσία. Σταματήσαμε να την καλούμε για να κρατήσει η μπαταρία», δήλωσε ο σύντροφος της 35χρονης αστροφυσικού μιλώντας στον ΑΝΤ1.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ