ΕΛΛΑΔΑ

Πορείες διαμαρτυρίας για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

Πορείες διαμαρτυρίας για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου
INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πορεία διαμαρτυρίας για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου πραγματοποίησαν φοιτητικές οργανώσεις, νεολαίες, φορείς, και ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την ψήφιση του διυπουργικού νομοσχεδίου, το οποίο συμπεριλαμβάνει τη σχετική διάταξη.

«Κάτω τα χέρια από το άσυλο», «οι νόμοι καταργούνται στο πεζοδρόμιο», «παλεύουμε για δημόσια δωρεάν παιδεία», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας της Αθήνας, η οποία ξεκίνησε από τα Προπύλαια προς τη Βουλή λίγο μετά τις 18:30 και ολοκληρώθηκε περίπου μία ώρα μετά.

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα και στη Θεσσαλονίκη, που ξεκίνησε από την Καμάρα και κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, μοίρασαν προκηρύξεις και αποχώρησαν.

Υπενθυμίζεται, όι το άρθρο 64 για την κατάργηση του ασύλου υπερψήφισαν Νέα Δημοκρατία και Ελληνική Λύση. Το ΚΙΝΑΛ από την πλευρά του δήλωσε «παρών», ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ που είχε -όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ- ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί του επίμαχου άρθρου.

Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜεΡΑ25, έχοντας αποχωρήσει νωρίτερα από τη διαδικασία, διαμαρτυρόμενα για την κατάθεση την τελευταία στιγμή τροπολογιών από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ