ΕΛΛΑΔΑ

Νάταλι Κρίστοφερ: Η μοιραία πτώση, ο λάθος υπολογισμός και το ενδεχόμενο του 2%

Νάταλι Κρίστοφερ: Η μοιραία πτώση, ο λάθος υπολογισμός και το ενδεχόμενο του 2%
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ / INTIME NEWS

Μοιραίο, όπως όλα δείχνουν, αποδείχτηκε για την Νάταλι Κρίστοφερ το αγαπημένο της χόμπι. Η 35χρονη Βρετανίδα αστροφυσικός άφησε την τελευταία της πνοή σε χαράδρα περίπου 20 μέτρων στην Ικαρία, όπου είχε πάει για διακοπές με τον Κύπριο σύντροφό της.

Το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας έχει αποκλειστεί σε ποσοστό 98% από τους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής αλλά και το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Όπως εξηγεί η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το 2% της επιφύλαξης αφορά στα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που θα γίνουν μετά την νεκροτομή. Με αυτές τις εξετάσεις θα αποκλειστεί και το ενδεχόμενο δηλητηρίασης.

Το πτώμα της αστροφυσικού εντοπίστηκε καταπλακωμένο από πέτρες σε δύσβατη περιοχή, περίπου 1,5χλμ μακριά από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου διέμενε με τον σύντροφό της.



Ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης δήλωσε χτες πως ο θάνατος της Βρετανίδας ήταν ακαριαίος.

«Μετά την αυτοψία του χώρου όλη η κατάσταση συνάδει με πτώση από ύψος» είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχουν δορυφορικές κηλίδες. Υπάρχει μία πρωτογενής κηλίδα κάτω από το κεφάλι του θύματος. Και τα άλλα στοιχεία που έχουμε συλλέξει συνάδουν ότι επήλθε ακαριαίος θάνατος από πτώση από μεγάλος ύψος».

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι η Νάταλι Κρίστοφερ προσπάθησε να αναρριχηθεί ή να καταρριχηθεί από κάποιο βράχο, ο οποίος υποχώρησε και την παρέσυρε στη χαράδρα. Η εκδοχή αυτή υποστηρίζεται και από το ότι πάνω και γύρω της βρέθηκαν πέτρινοι όγκοι.

Ο σπαραγμός του συντρόφου της

Όταν εντοπίστηκε η σορός της Νάταλι Κρίστοφερ, στο σημείο έσπευσαν τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ προκειμένου να το ανασύρουν, μαζί με πυροσβέστες.

Ο Κυριάκος, ο σύντροφος της άτυχης 35χρονης, έφτασε στο σημείο και αναγνώρισε το πτώμα.

«Ούρλιαζε και έκλαιγε και προσπαθούσε να τρέξει στο μονοπάτι για να βρεθεί κοντά της», περιέγραψε ένας διασώστης που βρισκόταν στο σημείο.

«Ήταν χαμένος και έτρεχε πάνω- κάτω, προσπαθώντας να περάσει τον αστυνομικό κλοιό. Ήθελε να δει το πτώμα, δεν νομίζω πως μπορούσε να πιστέψει πως ήταν νεκρή», πρόσθεσε, σε μαρτυρία που δημοσίευσε η Daily Mail.

«Τον είδα ξανά αργότερα που είχε ηρέμησε, αλλά το πρόσωπό του ήταν κάτασπρο. Δεν έχω ξαναδεί άνθρωπο τόσο χλωμό», συμπλήρωσε ο διασώστης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ