ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Νάταλι Κρίστοφερ: Νέα στοιχεία από τον ιατροδικαστή

Θάνατος Νάταλι Κρίστοφερ: Νέα στοιχεία από τον ιατροδικαστή

Ακαριαίος ήταν ο θάνατος της 35χρονης Νάταλι Κρίστοφερ στην Ικαρία, όπως δήλωσε από χτες ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης.

Ο ιατροδικαστής έφτασε χτες στην Ικαρία όπου εξέτασε τη σορό της Βρετανίδας αστροφυσικού ενώ αναμένεται σύντομα να διενεργηθεί η νεκροψία – νεκροτομή και να πραγματοποιηθούν εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο ιατροδικαστής έφτασε στο σημείο με ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και πεζή μαζί με αστυνομικούς στον τόπο της τραγωδίας, που ήταν εξαιρετικά δύσβατος.

«Με ελικόπτερο πήγαμε στην Ικαρία και μαζί με διασώστες, πήγαμε σε αυτό το σημείο που ήταν εντελώς δύσβατο. Δεν υπήρχε καμία πρόσβαση. Θέλει εξαιρετική προσπάθεια για να φτάσει κανένας εκεί. Έκανα 25 λεπτά για να κατέβω εκεί. Για να σας το πω κάπως ιατρικά, το να φτάσει κανείς εκεί ισοδυναμεί με 10 τεστ κοπώσεως», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρακούκης, και συμπλήρωσε: «Ο χώρος είχε διαφυλαχθεί με εξαιρετική επιμέλεια από τους αστυνομικούς, και έτσι μπόρεσε και έγινε μια πολύ καλή αυτοψία του χώρου».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η εικόνα που δημιουργείται από την αυτοψία του χώρου -πριν γίνει η νεκροτομή- συνάδει με πτώση από ύψος.



«Τα αίτια αυτής της πτώσης θα τεκμηριωθούν και θα δοθούν με ακρίβεια και από την επιστημονική έρευνα που διεξάγει η ελληνική αστυνομία αλλά και από την νεκροψία-νεκροτομή που θα ακολουθήσει και ενδεχομένως εργαστηριακές εξετάσεις» δήλωσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας:

«Δεν υπάρχουν δορυφορικές κηλίδες αίματος, μεταξύ της πρωτογενούς κηλίδας και του σημείου όπου φέρεται ότι έπεσε η άτυχη κοπέλα. Επίσης τα τραύματα τα οποία υπάρχουν στο σώμα της θανούσης από την εξωτερική επισκόπηση αλλά και η αυτοψία του χώρου παραπέμπουν σε πτώση. Από εκεί και πέρα, ο μηχανισμός της πτώσης θα διερευνηθεί αργότερα».

Η άτυχη Βρετανίδα εντοπίστηκε σε χαράδρα περίπου 20 μέτρων, 1,5χλμ από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου διέμενε με τον σύντροφό της.

«Είναι πλακωμένη από ένα τμήμα βράχου, στο αριστερό σημείο του σώματός της» είπε ο κ. Καρακούκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ