ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλευρό των Μεσογειακών Αγώνων

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλευρό των Μεσογειακών Αγώνων

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στη διοργάνωση των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, οι οποίοι θα διεξαχθούν στην Πάτρα από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου.

Την Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2019, Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός επισκέφτηκε τα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της «Πάτρας 2019» Νίκο Παπαδημάτο, τον Γενικό Διευθυντή της διοργάνωσης Ηλία Δαλαίνα και το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ανδρέα Μαζαράκη.

Οι δύο πλευρές συνομολόγησαν και συνυπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας στη βάση της υγειονομικής και ναυαγοσωστικής κάλυψης των Αγώνων.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα διαθέσει για τις ανάγκες των Αγώνων, 65 εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες, ενώ παράλληλα θα προμηθεύσει την Οργανωτική Επιτροπή με αναλώσιμο φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, με ναυαγοσωστικό σκάφος και με ένα τροχόσπιτο το οποίο θα λειτουργήσει ως ιατρείο.

Μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. τόνισε: «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποτελεί τον μεγαλύτερο ανθρωπιστικό και εθελοντικό οργανισμό στη χώρα και ενεργοποιείται όχι μόνο για να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο στους πάσχοντες συνανθρώπους μας, αλλά και για να προσφέρει την πολύπλευρη, πολυδιάστατη και πολυσήμαντη δράση του σε σπουδαία αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα. Το εθελοντικό πνεύμα μας επιτάσσει την παρουσία των εθελοντών μας, οι οποίοι με την εξειδικευμένη και πιστοποιημένη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση τους οσάκις κληθούν, προσφέρουν αποτελεσματικές και ασφαλείς υπηρεσίες. Στην περίπτωση των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, εκτός από το πολυάριθμο ανθρώπινο δυναμικό, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα προσφέρει επίσης τις αναγκαίες ποσότητες φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού όπως και τον απαραίτητο εξοπλισμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ