ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πέντε εργαζόμενοι στη ΜΚΟ

Λέσβος: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πέντε εργαζόμενοι στη ΜΚΟ
Για απόπειρα παροχής βοήθειας στην είσοδο παράνομων αλλοδαπών στη χώρα κατηγορήθηκαν οι πέντε εργαζόμενοι στις δύο ΜΚΟ EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, έπειτα από σχεδόν 12ωρη απολογία στον ανακριτή, οι πέντε εργαζόμενοι σε δύο μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που επιχειρούν στη Λέσβο σε ζητήματα μεταναστών και προσφύγων.

Τα πέντε αυτά άτομα είχαν συλληφθεί τα χαράματα της περασμένης Πέμπτης και κατηγορήθηκαν σε βαθμό κακουργήματος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης για απόπειρα παροχής βοήθειας σε είσοδο παράνομων αλλοδαπών στην Ελλάδα. Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Τρεις από τους πέντε κατηγορούνται και για παράνομη οπλοκατοχή αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν μαχαίρια.

Με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα οι τέσσερις από τους κατηγορουμένους αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο της χρηματικής εγγύησης των 5.000 ευρώ ο καθένας. Στον πέμπτο από τους κατηγορουμένους, τοΝ έναν από τους δυο Δανούς, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης του σκάφους με το οποίο επιχειρούσαν, απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα, υποχρεούται να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της Μυτιλήνης κάθε εβδομάδα, ενώ του επιβλήθηκε και η καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ.

Οι δύο από τους πέντε είναι αραβικής καταγωγής, υπήκοοι Δανίας και ανήκουν στη ΜΚΟ «Team Humanity», ενώ οι άλλοι τρεις είναι Ισπανοί και ανήκουν στη «Proemaid».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ